עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת

12-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים ממכרת שמכינים בקלות ומתענגים מכל ביס.

מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה
אגוזי מלך קצוצים
לתפוחים מקורמלים:
5 תפוחים (מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר. לשים את התערובת לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של -3/4 :1/4. ואז
עוטפים בניילון כל חלק של הבצק, ומכניסים למקרר.
מוסיפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ויציב מאד. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל בשעורים (לא בבד אחד). ממשיכים לערבל עד שנוצר קצף דביק בדומה למסטיק.
קירמול התפוחים:
מוסיפים את קוביות התפוחים, החמאה, מיץ הלימון, סוכר וקינמון לסיר קטן. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים עם מכסה במשך כ- 5 דקות, עד שהקוביות מתרככות מעט. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים.
הרכבת הבצק:
עוטפים את התחתית והדפנות הפנימיים של תבנית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.
את חלק הבצק הגדול משטחים על תחתית התבנית ועד מחצית גובה הדפנות.
על הקלתית מורחים ריבה, ומעל שכבת הריבה מפזרים את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים.
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הקצף.
מגרדים את חלק הבצק שנותר בפומפייה, ומפזרים את גרגירי הבצק מעל שכבת הקצף.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש 170 מעלות, ואופים במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, עד שהבצק מקבל גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן בטמפ' החדר. מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.