מצרכים : תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
לקלתית:
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-1 כפות מים קרים
1 ביצה
למלית התפוחים:
8 תפוחי גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס צימוקים
1 כפית קינמון טחון
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
לבלילה:
150 גרם חמאה רכה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
למחית פירות היער:
100 גרם פירות יער
1/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית קורנפלור מומס בקערית עם כף מים
לציפוי שקדים:
100 גרם (1 כוס) שקדים פרוסים
15 גרם (1 כף גדושה) סוכר
1 חלבון
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת מחית פירות היער:
מוסיפים לסיר קטן את פירות היער הסוכר והחמאה. מביאים לרתיחה (מודאים שהחמאה הומסה), ומורידים את הסיר מהכיריים. עם מעבד מזון טוחנים את תכולת הסיר עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם אחיד. בקערית ממיסים את הקורנפלור עם המים ויוצקים למחית. מערבבים היטב ומשאירים לצינון.
הכנת הקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר וחמאה ומערבלים במעבד מזון לתערובת פירורית.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי פרורי משאירים בצד ולחצי הנותר מוסיפים מים וביצה בהדרגה. מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק בתבנית המרופדת בחמאה ומעט קמח.
הכנת מלית התפוחים:
מוסיפים לקערה את קוביות התפוחים הצימוקים הסוכר והקינמון. יוצקים את מיץ הלימון. מערבבים, ומסדרים על הבצק.
הכנת הבלילה:
מוסיפים לקערה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון והביצה, ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה. ומוסיפים לסירוגין את הקמח, ויוצקים שמנת מתוקה לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה על התפוחים.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים קלות אבל העוגה עדיין לא מוכנה.
מורחים את מחית פירות היער על שכבת התפוחים.
מפזרים מעל את הבצק הפירורי.
בקערה מערבבים שקדים עם סוכר וחלבון.
מפזרים את תערובת השקדים מעל .
מחזירים את העוגה לתנור האפייה ואופים במשך כ- 40 דקות נוספות, עד שהשקדים משחימים ופני העוגה יציבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
מצפים באבקת סוכר.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה