עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

17-06-2024 | ירון צחר

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה שאפשר לנשנש עם הקפה של הבוקר. מאפה נהדר עם שכבת פירות מתוקה-חמוצה בתחתית, שמעליה פירורים פריכים של בצק חמאתי ומתחתיה רוטב בצבע מהפנט.

מצרכים : תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

לקלתית:
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-1 כפות מים קרים
1 ביצה

למלית התפוחים:
8 תפוחי גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס צימוקים
1 כפית קינמון טחון
מיץ סחוט טרי מלימון אחד

לבלילה:
150 גרם חמאה רכה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

למחית פירות היער:
100 גרם פירות יער
1/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית קורנפלור מומס בקערית עם כף מים

לציפוי שקדים:
100 גרם (1 כוס) שקדים פרוסים
15 גרם (1 כף גדושה) סוכר
1 חלבון
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הכנת מחית פירות היער:
מוסיפים לסיר קטן את פירות היער הסוכר והחמאה. מביאים לרתיחה (מודאים שהחמאה הומסה), ומורידים את הסיר מהכיריים. עם מעבד מזון טוחנים את תכולת הסיר עד שמתקבלת מחית בעלת מרקם אחיד. בקערית ממיסים את הקורנפלור עם המים ויוצקים למחית. מערבבים היטב ומשאירים לצינון.

הכנת הקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר וחמאה ומערבלים במעבד מזון לתערובת פירורית.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי פרורי משאירים בצד ולחצי הנותר מוסיפים מים וביצה בהדרגה. מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק בתבנית המרופדת בחמאה ומעט קמח.

הכנת מלית התפוחים:
מוסיפים לקערה את קוביות התפוחים הצימוקים הסוכר והקינמון. יוצקים את מיץ הלימון. מערבבים, ומסדרים על הבצק.

הכנת הבלילה:

מוסיפים לקערה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון והביצה, ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה. ומוסיפים לסירוגין את הקמח, ויוצקים שמנת מתוקה לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה על התפוחים.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים קלות אבל העוגה עדיין לא מוכנה.

מורחים את מחית פירות היער על שכבת התפוחים.
מפזרים מעל את הבצק הפירורי.
בקערה מערבבים שקדים עם סוכר וחלבון.
מפזרים את תערובת השקדים מעל .
מחזירים את העוגה לתנור האפייה ואופים במשך כ- 40 דקות נוספות, עד שהשקדים משחימים ופני העוגה יציבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
מצפים באבקת סוכר.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.