עוף בגריל בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

23-01-2024 | ניצן פוגל

ארוחה שלמה בתבנית אחת. עוף בתנור הוא ככל הנראה אחד המתכונים הכי ביתיים שיכולים להיות. הוא גם אחד המתכונים הכי פופולאריים וקלים שיש, כי הוא מתאים לארוחת שישי, ארוחת צהריים, ארוחת חג, לאירועים מיוחדים ועוד. זה לא משנה באיזה מתכון מדובר – הסוד טמון במרינדה (ברוטב של העוף) ובזמן האפייה בתנור.

מצרכים:

5-6 כרעיים שלמות.
6-7 תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים חתוכים לרבעים (מי שמעדיף לקלף את תפוח האדמה יכול)
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן קנולה או 1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים פושרים.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כף גדושה תבלין גריל עוף (מומלצים תבלין גריל עוף של "תבליני פרג" או "תבליני טעם וריח").
1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש, לשיקולכם.
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף גדושה דבש או 1 כף גדושה סילאן.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ולסנן היטב (ניתן לחתוך לחתיכות דקות יותר ואז אין צורך בבישול מקדים). אין צורך לבשל את הבטטה כי היא מתרככת יותר מהר.
בקערה גדולה לערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק.
להכניס לקערה את העוף ואת תפוחי האדמה והבטטה ולערבב היטב עד כיסוי מלא ככה שיצופו ברוטב היטב היטב.
מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים למשך שעה/ שעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה והבטטה.
מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה רטוב במקצת וסחוט, מעליו נייר כסף.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומחכים 10 דקות, מכניסים את התבנית לתנור, אופים למשך שעה כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל, אופים לעוד חצי שעה, מידי פעם מטפטפים על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
העוף מוכן כאשר הוא זהוב, שחום ועסיסי ונראה "קריספי".
אחלה מתכון לילדים ולמבוגרים, תהנו.
תספרו לי איך יצא לכם…

בתאבון ובהצלחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף בגריל בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.