עוף ותפוחי אדמה בזעתר

04-06-2025 | ניצן פוגל

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא נכנסת לתנור?? המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם ולא תאמינו כמה שזה טעים! מנה מושלמת עם מצרכים שיש לכולנו בבית והיא מתאימה לארוחה באמצ"ש וגם לסופ"ש.

מצרכים:

7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)

20 תפוחי אדמה קטנים חצויים (או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות) – לא חובה לקלף

מי שאוהב, ניתן להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.

רבע כוס מים

לתיבול:

7 כפות שמן זית

4-5 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש ב-2 כפות של שום כתוש מוכן)

2 כפות גדושות של תבלין זעתר

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את המים, השמן זית ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומניחים את חלקי העוף בבלילה ומערבבים עם הידיים שהרוטב יכסה את העוף כמו שצריך.

לוקחים תבנית, ומסדרים קודם את העוף ורק אז מניחים את תפוחי האדמה שחתכנו, אם השתמשתם בתפוחי האדמה הקטנים, יש להניח את אותם חצויים שהקליפה כלפי מעלה, אם לקחתם תפוחי אדמה גדולים וחתכתם לקוביות, פשוט מניחים אותם סביב חלקי העוף. לוקחים את הקערה עם שארית הרוטב שנשאר בתוכה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
ניתן לשדרג ולהוסיף גבעולי רוזמרין מעל תפוחי האדמה לאחר ששפכם עליהם את הרוטב לטעם ארומטי (לא חובה).

מכניסים את התבנית שהיא מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם על 200 מעלות למשך שעה ו- 20 דקות, לאחר מכן מורידים את הרדיד ומשאירים את התבנית בתנור לעוד 20 דקות כדי שהעוף ותפוחי האדמה יקבלו את הקריספיות.
בתאבון ובהצלחה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף ותפוחי אדמה בזעתר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.