עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

30-09-2025 | מילכה דיין

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת ומהללת את יתרונותיו של התבשיל בשכבות, שמהווה ארוחה שלמה וטעימה.. בתבנית אחת. הריח, שחלחל לו מהמטבח לחדרים, הרעיב את כולנו והשאיר אותנו בציפייה דרוכה. תפוחי האדמה בתחתית, היו משחימים וסופגים אליהם את שלל התבלינים, יחד עם האורז, הגזר המגורד, הפטריות, והעוף השחום. המנה גם מתאימה לארוחה מפסקת. רק חסר סלט ירקות… ומעט לחכות… שבת-שלום!

החומרים הדרושים

כרעי עוף: שוק ו/או ירך (הכמות בהתאם לסועדים – נתח לכל אחד)

1-2 כוסות אורז לבן שטוף.

פטריות טריות (או מקופסא) לא חובה.

2 גזרים גדולים שטופים ,קלופים ומגורדים, או בטטות חתוכות לרצועות דקות.

תפוחי אדמה לכיסוי התבנית, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות או כחתיכות בין כרעי העוף (כמו בתמונה).

תערובת תבלינים מומלצת: כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כפית שטוחה מלח, כמון או ראס אל חנות.

מים חמים לכיסוי ועוד 2 ס״מ מעל (כמו שמכינים אורז).

נייר אלומיניום או נייר אפיה לכיסוי התבנית.

אופן ההכנה

משמנים בשמן זית תבנית אפייה עמוקה וגדולה.

מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על התבנית המשומנת.

מפזרים את הגזר המגורד יחד עם האורז (והפטריות?) מעל.

מניחים ומסדרים את כרעי העוף על האורז והגזר.

מערבבים את כל התבלינים יחד, עם 2-3 כוסות מים חמים ושופכים על תבנית , כך שתכסה את כל המרכיבים ועוד 2 ס״מ נוספים בגובה.

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 180 מעלות עד שהעוף משחים, האורז מתבשל ונעשה רך ותפוחי האדמה נעשים קריספיים בתחתית ונימוחים למעלה.

ואווווו… ארוחה שהיא תענוג.

בתיאבון לכם. תהנו

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

  כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

    יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף ירושלמי בשכבות, בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.