מצרכים:
1.5 ק”ג כרעי עוף מחולקות
5 כפות מיונז
3 כפות חרדל חלק
1 כוס פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גריל עוף
1 כף אבקת שום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
ותרסיס שמן בטעם חמאה פרווה.
אופן ההכנה:
בקערה עמוקה מערבבים את החרדל והמיונז ומכניסים את כל חלקי העוף ומעסים היטב עד שכל העופות עטופים היטב בבלילה.
במקביל לוקחים קערה נוספת עם פירורי לחם מעורבב עם כל התבלינים. (רצוי לקנות פירורי לחם ללא תיבול ולהוסיף את התבלינים שלכם)
מכניסים לקערת הציפוי כל חלק בנפרד עד שכל העוף מצופה מכל הכיוונים ומניחים בתבנית.
לבסוף אחרי שציפינו את כל חלקי העוף, לוקחים את תרסיס השמן בטעם חמאה פרווה ומתיזים מעט מעל העופות לפני ההכנסה לתנור,
אל תוותרו על זה, זה משדרג כל כך את הטעם של העוף ממש ללקק את האצבעות.
מכסים בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו למשך שעה ו-45 דקות מכוסה, ועוד 15 דקות ללא כיסוי לצורך השחמה וקריספיות.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אברהם דרור
01.08.2024
המייונז הוא מרכיב בעייתי (בעיני) ומקלקל את הטעם הטוב של העוף. האם יש המלצה למרכיב אחר יותר ידידותי ?
האם ניתן להשתמש בחמאה אמיתית במקום ספרי חמאה ?
ניצן פוגל
12.08.2024
ניתן לוותר על המיונז אם מפריע לך ולהשאיר רק את החרדל והביצה. לגבי הספריי חמאה, כמובן שניתן, המתכון שלי הוא פשוט מתאים לשומרי כשרות.