מצרכים
- עוף שלם (1.5–2 ק"ג), מנוקה היטב
- כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, שום גבישי – לתיבול העוף
למילוי
- כוס אורז יסמין או בסמטי
- 2 כפות שמן זית
- בצל אחד קצוץ
- שן שום כתושה
- חופן חמוציות מיובשות
- חופן צנוברים או שקדים פרוסים (אופציונלי)
- חצי כפית קינמון
- מלח, פלפל לפי הטעם
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
מכינים את המילוי:
מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, אורז, חמוציות, תבלינים ואגוזים. מערבבים היטב ומוסיפים מים. מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז כמעט מוכן (לא לגמרי – הוא יתבשל בתוך העוף). מצננים מעט.
מתבלים את העוף:
מתבלים את העוף בעזרת הידיים בתערובת תבלינים ושמן זית מבחוץ וגם מעט מבפנים.
ממלאים את חלל העוף בתערובת האורז, תופרים/סוגרים בקיסמים. מניחים בתבנית אפייה עם דפנות (כי יצאו מהעוף לא מעט נוזלים), מכסים בנייר אפייה ומעליו גם רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-1.5–2 שעות. מסירים את הכיסוי לקראת הסוף להשחמה יפה.
להגשה חותכים ומגישים בנתחים עם האורז בצד – חגיגה של טעמים וצבעים!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה