מצרכים:
עבור המחית:
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
8 תפוחי אדמה מבושלים
חצי כפית בהרט
מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
חצי כפית כורכום
כפית של פטרוזיליה יבשה
מעט אגוז מוסקט
כפית פפריקה מתוקה
עבור המלית:
בצל קצוץ
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות (לא חובה – רק למי שאוהב)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר בקר טחון
אופן ההכנה:
את תפוחי האדמה נמעך לפירה.
נרתיח מים ונוסיף חצי כוס מים ונערבב.
נוסיף חצי כוס שמן ומערבב.
נתבל בתבלינים ונערבב שוב עד שהמחית רכה.
עבור המלית: נטגן את הבצל וקוביות הגזר ונתבל בכורכום ובפפריקה.
כעת נוסיף את הבשר ונערבב.
נוסף גם את הכוסברה ואת הפטרוזיליה.
נטגן עד שהבשר מוכן.
נסנן את הנוזלים מהתערובת
כעת נניח בתבנית חצי מכמות הפירה, ומעל נשפוך את תערובת הבשר. מעל נניח את החצי של השני של תערובת הפירה.
נכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה.
בתיאבון ובהצלחה!
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
נירה שי
14.12.2023
מה גודל התבנית?
ניצן פוגל
17.12.2023
בוקר טוב,
תבנית פיירקס/חד"פ בגודל בינוני.
בברכת יום טוב,
מתג