פאי תפוחים

04-09-2023 | ירון צחר

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו קינוח שיככב בערב החג שלכם ומתאים גם לכל השנה

מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח

למלית התפוחים:
6 תפוחים גדולים מסוג גרני סמיט קלופים ופרוסים
¼ כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
½ כפית הל טחון
30 גרם חמאה
100 גרם קונפיטורת אוכמניות
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל חומרי הקלתית (מלבד חלמון הביצה) לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כ-20 דקות.
מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ (את השליש הנותר שומרים במקרר). מרפדים עם 2/3 מהבצק את תחתית ושולי תבנית אפייה. מעבירים למקפיא למשך כ–30 דקות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקלתית נראית יציבה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים מעט.

הכנת המלית:
מוסיפים לסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, התבלינים והחמאה ומאדים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

הרכבת הטארט:
מורחים על תחתית הפאי והשוליים האפויים את קונפיטורת האוכמניות בשכבה דקה. מעל מניחים את המלית.
מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מפזרים מעל את השקדים. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, ואופים במשך כ-25 דקות בטמפרטורה של כ- 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.