פאי תפוחים ומרנג

27-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים מעולה ומאוד טעימה בטעם של פעם

מצרכים:
לבצק
150 גרם
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
למלית תפוחים:
3 תפוחים (רצוי מזן גולדן דלישס)
מעט מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר דמררה
קורט קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך גרוסים גס וצימוקים
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
למרנג:
3 חלבונים
30 גרם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון, ומעבדים בפולסים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת בצק חלק .
משטחים את הבצק לצורת דיסק, ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר ומצננים במשך כשעתיים.
מרדדים את עלה הבצק שהתקרר לעובי של 5-7 מ"מ. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית והשוליים עד לקצה ובאופן שווה. דוקרים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דק' בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת הפודינג:
מוסיפים לקערה תוכן של שקית אבקת פודינג ווניל וכוס חלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהפודינג יציב ולא נוזלי.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את ליבותיהם. פורסים כל חצי לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ ומכניסים לקערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את פרוסות התפוחים , הסוכר, הצימוקים והקינמון, ומאדים את פרוסות התפוחים במשך כ- 10 דקות, עד שהפרוסות רכות.
מרפדים את הבצק בתחתית בשכבת פרוסות תפוחים וצימוק (מחצית מכמות התפוחים). מפזרים מעל מחצית מכמות האגוזים הגרוסים. מורחים על שכבת התפוחים את הפודינג. מעל הפודינג מפזרים את יתרת פרוסות התפוחים והצימוקים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים הגרוסים.
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים תוך בזיקה הדרגתית של הסוכר. יש להגיע למרקם מרנג יציב וחזק.
מוסיפים את המרנג לשק הזלפה עם צנתר עגול. מזלפים את המרנג על פני מילית התפוחים.. מחזירים את העוגה לתנור מניחים את התבנית בשלב העליון של התנור, ואופים במשך כ-5 דקות עד להשחמת קצוות המרנג. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן במשך כחצי שעה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים ומרנג - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.