פאי תפוחים ופטל

05-10-2023 | ירון צחר

השילוב בין התפוחים המקורמלים לפטל החמצמץ, הפטיסייר הקרמי והקרמבל הפריך יצר עוגה פשוט מופלאה, עם ריח מדהים שמתפזר ברחבי הבית במהלך האפייה.

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

לקרמבל אגוזי מלך וקינמון:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
80 גרם קמח
20 גרם אגוזי מלך גרוסים
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח

לקרם פטיסייר וניל:
125 מ”ל חלב
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלמון
40 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור

לתפוחים מקורמלים:
3 תפוחי גראנד סמית
4 כפות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון

100-150 גרם פטל

לקישוט:
פטל טרי
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בצק פריך:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פרורית.
מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ ומרפדים את תבנית האפייה. יש להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.
דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.

קראמבל אגוזי מלך וקינמון:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח, אגוזי מלך, קינמון ומלח ומעבדים במהירות גבוהה עד שנוצרים פירורי בצק גדולים יחסית ולא אחידים.
שומרים את פירורי הקרמבל במקרר עד האפייה הסופית.

קרם פטיסייר וניל:
בסיר קטן שמים יחד חלב, וניל, חלמונים, סוכר, וקורנפלור וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שמים את הסיר על להבה בינונית-נמוכה וטורפים תוך כדי בישול עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
מצננים את הקרם בטמפרטורת החדר.
יוצקים את הקרם על גבי הקלתית הקפואה ומיישרים את החלק העליון.

תפוחים מקורמלים:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.
מחממים מחבת על להבה גבוהה ומעבירים פנימה את התפוחים לבישול במשך מס' דקות, עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
מוסיפים סוכר, לימון, וניל וקינמון וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
מצננים את התפוחים לטמפרטורת החדר.
מסדרים את התפוחים המקורמלים על גבי קרם הפטיסייר ומפזרים מעל את הפטל.
מעל שכבת התפוחים והפטל מפזרים את פירורי הקרמבל.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את העוגה במשך
כ- 60 דקות, או עד שהקרמבל והקלתית מקבלים גוון זהוב, והמלית מתייצבת.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
מקשטים בפטל טרי, ואבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים ופטל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.