פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות

19-04-2024 | מילכה דיין

פותחת את הארון בפעם השלישית, פותחת וסוגרת.

בא לי להכין משהו חמים וטעים לארוחת ערב ושום רעיון לא עולה לי לראש.

מציצה שוב, בוחנת ולפתע עיניי נתקלות בחבילה הצהובה-קמח התירס קורץ לי.חייכתי לעצמי- זהו, אכין פולנטה:חמימה, נימוחה, מחממת ומנחמת.

מודה,לא אחת המנות המועדפות עליי,למרות המוצא הרומני, מצד אבי.

בילדותי לא התחברתי לדייסה הצהובה בגרסתה הרטובה (ממליגה) ולא בגרסא הקשה, הנפרסת כפרוסות. למרות זאת, בהחלט זוהי אחת המנות החביבות על בני ביתי.

(* הגרסה לפולנטה הזו, הינה התאמה ושדרוג לאורח החיים בביתנו ולכן אין בה חלב או שמנת מתוקה, גם לא ציר מרק, היות שבהחלט הוספתי מעט חמאה וגבינה מגורדת מעל).

הרעיון לתוספת מעל, ממוצרים שהיו בבית ומתחושה ששילוב בין בצל, פטריות, ערמונים, שום ועשבי תיבול מהמרפסת … יכול ממש להתאים.

כוס יין אדום או לבן🍷

וחיוך מאוזן לאוזן.

נסו ,גם אתם ותתענגו😋

החומרים הדרושים לפולנטה:

2 כוסות מים

1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק

1/2 כפית מלח או אבקת מרק

1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה

50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.

החומרים לתוספת מעל:

1 כפית שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)

1 שקית ערמונים קלויים

עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

לפיזור מעל:

גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)

אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)

-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.

-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.

-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.

-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה

ומכבים את האש.

להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)

-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.

– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.

– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.

-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.

-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.

-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.

-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.

לוגמים כוס יין אדום או לבן

ומתחממים…🔥

לחיים🥂

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, שבועות, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.