מצרכים:
מצרכים פטה הכבד:
700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
2 בצלים לבנים גדולים
2 גזרים מקולפים
3 כפות שמן צמחי
100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
מלח, פלפל לבן לפי טעם
מצרכים לריבת הבצל:
5 בצלים בינוניות, 4 כפות שמן צמחי, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כפית כפית פלפל שחור
1/2 כפית כפית מלח
הוראות הכנה:
אופן ההכנה פטה הכבד:
חותכים את הבצל וגזר לפרוסות בינוניות
את הכבדים חותכים ל-2 אונות
מחממים שמן צמחי בסיר רחב ושמים בו הבצל, הגזר והכבדים. מתבלים במלח ופלפל.
ומטגנים אותם עד שהבצל והגזר יתרככו לגמרי והכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
יש לסגור את הסיר בזמן הטיגון. סגירת המכסה מאיצה את תהליך הבישול.
מניחים במעבד מזון חמאה ומעליה מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד.
מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.
אופן ההכנה ריבת הבצל:
לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית.
הצעת הגשה: הגשה הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת בצל.
לחמם פרוסות בגט עד לקריספיות הרצויה, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על פרוסות הבגט, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה