המצרכים
2 סלסלות פטריות פורטובלו
למלית:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
גבינת פטה/ בולגרית מפוררת
250 גרם גבינת שמנת לבחירתכם (אפשר גם גבינה במרקם שמנת עם אחוז שומן נמוך)
שן שום כתושה (או כפית שום כתוש)
תיבול: מלח (קמצוץ), פלפל שחור ו-1/2 כפית תבלין בזיליקום.
המלצה: אפשר לקצוץ ירק טרי לתוך הבלילה כמו עירית/ כוסברה/ בזיליקום
אופן הכנה
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות.
-מערבבים בקערה קטנה את הגבינות עם השום ומתבלים.
-ממלאים בעזרת כף את הפטריות בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן מעט שמן ואופים 15-20 דקות.

המלצה למרקם קריספי: אפשר לפזר מעל כל פטריה מעט פירורי לחם
ניתן כמובן לעשות מילויים שונים ולא בהכרח חלביים, למלא בירק אחר כגון קוביות בצל או חציל (לאחר שריככתם אותם לפני עם מעט שמן במחבת), ניתן להשתמש בגבינות על בסיס סויה, ניתן אפילו למלא בבשר טחון בסגנון בולונז ואז המגש הוא לגמרי מתאים לארוחה בשרית. תשתמשו בדמיון.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תקוה חקק
13.11.2024
אפשר מילוי אחר, לא אוכלת מוצרי חלב.
ניצן פוגל
13.11.2024
ניתן כמובן לעשות מילויים שונים ולא בהכרח חלביים, למלא בירק אחר כגון קוביות בצל או חציל
(לאחר שריככת אותם לפני עם מעט שמן במחבת), ניתן להשתמש בגבינות על בסיס סויה, ניתן אפילו למלא בבשר טחון בסגנון בולונז ואז המגש הוא לגמרי מתאים לארוחה בשרית.
ניצן פוגל
20.11.2024
בוודאי שאפשר, גם מצוין במתכון שיש אפשרות למילויים שונים
אלינוער גינטר
28.11.2024
פטריות ממולאות: מצוין. טעים מאוד קל להכנה והאורחים לא משאירים פרור.