מצרכים
2 ראשי שומר
3 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם פולי סויה קלופים (אפשר לקנות שקית ממחלקת הקפואים)
6 יח' פילה דג אמנון סה"כ (600 גרם)
ניתן להכין את המנה גם עם דגים אחרים כמו: מוסר ים, דניס לברק ועוד.
לרוטב
2 שיני שום קצוצות
כף נענע מיובשת
1/2 צרור שמיר קצוץ
4 כפות שמן זית
מיץ לימון מחצי לימון טרי
קורט מלח גס ופלפל שחור
מיץ מחצי תפוז טרי סחוט
אופן ההכנה
פורסים את השומר לאורך לחתיכות דקות מניחים על התבנית, מזלפים את שמן הזית מעל, מפזרים את המלח והפלפל השחור הגרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות מכוסה ולאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות בינתיים מוציאים את הזרעים מהאדממה (פולי סויה) הקפוא או הטרי ומניחים בצד (ניתן לקנות פולי סויה קלופים).
בקערה קטנה נשים את שיני השום הקצוצות, הנענע היבשה והשמיר הקצוץ, ונכתוש יחד. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מיץ התפוז, המלח והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
מוציאים את מגש השומר מהתנור, מניחים מעל את פילה הדג, מפזרים את זרעי פולי הסויה מסביב, מוזגים את הרוטב ומחזירים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות.
מוציאים, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוסים.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
בלהה לב
25.01.2025
נשמע מעניין וטעים מאד.