המצרכים
לבצק:
קופסת טונה (עדיף במים)
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
לפיצה אדומה:
2 כפות רסק עגבניות איכותי/ רוטב לפסטה לילדים של פרי ניר
כף רוטב פסטו מוכן
1 כפית תבלין פיצה
גבינת מוצרלה או כל גבינה שאוהבים, מגוררת
תוספות – איזה שאוהבים
לפיצה לבנה:
2 כפות גבינת שמנת
1 כפית שום כתוש
1 כפית תבלין פיצה
1/2 כפית מחית כמהין (ניתן לרכוש בחנויות טבע למיניהן)
תוספות – איזה שאוהבים (על פיצה לבנה התוספות שמתאימות בדרך כלל הן: פטריות, חצילים, בצל, זיתים שחורים)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית. מורחים את הבלילה בצורת עיגול או מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה,
ושולחים לתנור ל-5 דקות (לחצי אפייה). מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים את הרוטב שרוצים ומפזרים גבינה מגוררת ותוספות, אם רוצים. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד הזהבה. בתמונה אני הכנתי את הפיצה הלבנה, התוספות מעל הן חצילים קלויים ובצל.
*אפשר לתבל בתבלין פיצה, אורגנו, בזיליקום כמובן טבסקו לאוהבי החריף וכדומה, כל אחד לפי טעמו האישי, ניסוי וטעיה.
שימו לב, ככל שתגדילו את קוטר הבצק במהלך המריחה על התבנית, הפיצה תהיה יותר דקה ויהיה חשש שתיקרע ברגע שתרצו להרים אותה. במידה ותרצו להכין מגש גדול, ממליצה להכפיל את כמות הגבינה והביצה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה