פיצה ירוקה וגבינת עיזים

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה קצת כבדה מידיי (במיוחד רוטב העגבניות) אז הכי מתאים:

״פיצה ירוקה״- אותה הגברת בשינוי אדרת. השילוב של סלק העלים, קישואים או זוקיני צלויים, שמן זית ,שום וגבינת עיזים-שילוב מוצלח וכל כך טעים, שכולם ממש מתענגים.

לפעמים, אני חושבת, שאני אפילו מעדיפה, את הפיצה הירוקה-עבה או דקה, עם סלט עלים או ירקות, כוס יין במרפסת. יש למה לצפות. תהנו!

מרכיבים לבצק (2 מגשי פיצה בגודל בינוני):

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כף שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

לפזר מעל:

3 שיני שום פרוסות דק או קצוצות

עלי סלק ירוק: שטופים, קצוצים ומוקפצים קלות במחבת עם כפית שמן זית, מלח ופלפל שחור.

גליל גבינת עיזים (פרומעז) חתוך למטבעות.

(טיפ: שימו בפריזר למספר דקות)

גבינה צהובה, אהובה עליכם מגורדת, מעל או מתחת לכל התוספות.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

שים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( אם הוא דביק נוסיף עוד מעט קמח, אם הוא ממש טיפ טיפה דביק-כמה טיפות שמן זית.

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.

מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי ( ״בקטנה״)

מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.

מכניסים את התבנית לתנור לטמפ' גבוהה של 200 מעלות ( כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.

מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז

מחלצים את הפיצה.( לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פיצה ירוקה וגבינת עיזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.