פיתות ביתיות כמו ממאפייה

30-04-2025 | סיון בולגריו

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח מלא הן הפתרון המושלם למי שרוצה לשלב בין בריאות, טעם ורכות. הן נהדרות לכריכים, פלאפל, מטבלים או סתם לנשנוש עם שמן זית וזעתר. לא תאמינו כמה קל להכין אותן בתנור הביתי.

מצרכים

  • 500 גרם קמח מלא (3½ כוסות)
  • 500 גרם קמח לבן (3½ כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 2 כפות סוכר חום או סילאן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים (כ-720 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

בקערת מיקסר שמים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר. מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. לאחר כ-2 דקות לישה מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-10–12 כדורים. מכסים במגבת ונותנים מנוחה של 15 דקות. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי חצי ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות על תבנית לוהטת (או אבן שמוט) במשך 5–7 דקות, עד שהפיתה מתנפחת. מכסים מיד במגבת לשמירה על הרכות.

    טיפ: ניתן להשתמש בקמח מלא 100% (את הכמות שרשמתי ליד הקמח הלבן פשוט לשנות אותה לקמח מלא). אך חשוב שתדעו ששילוב עם קמח לבן נותן תוצאה רכה ואוורירית יותר לפיתה.

    ————

    למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

    הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

    לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

    תוכן ששייך למאמר:

    שתפו

    פרסם תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

    מאמרים מעניינים נוספים

    קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

    אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קובה כורדי מסורתי

    רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    ברקוּק

    "ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

    הבלוג של סיון בולגריו בלוג

    למאמר המלא

    ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

    לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    שקשוקה ירוקה לוהטת

    השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קציצות בשר ירקרקות

    מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    מרק כתום בריא

    בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    מרק קובה סלק אדום, מהיר

    אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קישואים ממולאים של בית

    אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    עוגיות חמאה של סבתא

    זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא
    עגלת קניות
    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    למעלה
    חזרה
    נגישות
    שליחת הודעה
    צור קשר
    שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
    שלום!
    קראתי את הדף - פיתות ביתיות כמו ממאפייה - באתר מתג
    זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
    אנא צרו איתי קשר.
    תודה.