פנקייקס (מחבתיות)

01-12-2024 | מילכה דיין

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי שם בשנות ה-80, בדרך מירושלים לנהריה, לביקור אצל סבא וסבתא והדודים, היינו עוצרים בבית הפנקייק. הררי פנקייקס היו נערמים מול עיננו, כן קצפת, או שוקולד, דובדבנים, מייפל כמובן…  ורק אני הילדה המוזרה מבקשת פנקייק בלי קצפת או שוקולד ועורמת רסק תפוחי עץ במתיקות מעודנת ומרוכזת בדובדבן המסוכר שבמרכז ולא מתייחסת למבטים המשתאים מכל עבר. קבלו ממני מתכון קל וביתי לפנקייקס מושלמים לארוחת ערב או לשבת בבוקר שהנכדים באים וגם אם זה רק אתם מנשנשים.

 

 

החומרים הנדרשים ל-20 פנקייקס:

1 ביצה בינונית

1 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל (או טיפת וניל)

2 כפות סוכר (אני שמה חום דמררה)

1 יוגורט (או 2 כפות גבינה לבנה)

1 כפית שמן קנולה

לטרוף במטרפה ידנית, או אפילו במזלג עד ליצירת בלילה אחידה.

ואז להוסיף:

1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)

1 אבקת אפיה

לבחוש בעדינות עד ליצירת בלילה בסמיכות של דבש.

אופן ההכנה:

להבריש במברשת שמן על המחבת, או – להתיז ספריי שמן.

לחמם על אש בינונית את המחבת (אני משתמשת במחבת המחולקת ל- 7 פנקייקס) כמובן שניתן במחבת רגילה – פשוט הם יוצאים פחות משורטטים.

לצקת במצקת קטנה את הבלילה (לא למלא את השקע)

להפוך, כשהשוליים מזהיבים ובועות צצות מתוך הבלילה, ישנה תפיחה קלה והמרקם העליון נראה יציב

להוציא בעדינות עם מרית.

להוציא מכל טוב הממרחים המתוקים:

דבש, שוקולד, מייפל, חמאת בוטנים, ריבה

גם שלל פירות חתוכים: תותים, בננות, מנגו, תמר, אפרסק הולכים מעולה… וכמובן רסק תפוחי עץ.

תהנו!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פנקייקס (מחבתיות) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.