פנקייקס (מחבתיות)

01-12-2024 | מילכה דיין

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי שם בשנות ה-80, בדרך מירושלים לנהריה, לביקור אצל סבא וסבתא והדודים, היינו עוצרים בבית הפנקייק. הררי פנקייקס היו נערמים מול עיננו, כן קצפת, או שוקולד, דובדבנים, מייפל כמובן…  ורק אני הילדה המוזרה מבקשת פנקייק בלי קצפת או שוקולד ועורמת רסק תפוחי עץ במתיקות מעודנת ומרוכזת בדובדבן המסוכר שבמרכז ולא מתייחסת למבטים המשתאים מכל עבר. קבלו ממני מתכון קל וביתי לפנקייקס מושלמים לארוחת ערב או לשבת בבוקר שהנכדים באים וגם אם זה רק אתם מנשנשים.

 

 

החומרים הנדרשים ל-20 פנקייקס:

1 ביצה בינונית

1 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל (או טיפת וניל)

2 כפות סוכר (אני שמה חום דמררה)

1 יוגורט (או 2 כפות גבינה לבנה)

1 כפית שמן קנולה

לטרוף במטרפה ידנית, או אפילו במזלג עד ליצירת בלילה אחידה.

ואז להוסיף:

1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)

1 אבקת אפיה

לבחוש בעדינות עד ליצירת בלילה בסמיכות של דבש.

אופן ההכנה:

להבריש במברשת שמן על המחבת, או – להתיז ספריי שמן.

לחמם על אש בינונית את המחבת (אני משתמשת במחבת המחולקת ל- 7 פנקייקס) כמובן שניתן במחבת רגילה – פשוט הם יוצאים פחות משורטטים.

לצקת במצקת קטנה את הבלילה (לא למלא את השקע)

להפוך, כשהשוליים מזהיבים ובועות צצות מתוך הבלילה, ישנה תפיחה קלה והמרקם העליון נראה יציב

להוציא בעדינות עם מרית.

להוציא מכל טוב הממרחים המתוקים:

דבש, שוקולד, מייפל, חמאת בוטנים, ריבה

גם שלל פירות חתוכים: תותים, בננות, מנגו, תמר, אפרסק הולכים מעולה… וכמובן רסק תפוחי עץ.

תהנו!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פנקייקס (מחבתיות) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.