פסטרמה ביתית – בקלי קלות

28-02-2025 | מילכה דיין

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה בסופר. כולנו הזדעזענו מאופן ההכנה ו״מיטב״ המרכיבים… אבל נכון, שלא תתנגדו לפסטרמה ביתית, פשוטה להכנה, טעימה ומתובלת על הצלחת לארוחת צהריים? או בתוך כריך עם לחם טעים, עלי חסה, חרדל, מיונז ועגבניה?  אז קדימה… הדרך קצרה לפסטרמה טעימה ומתובלת-וממש בריאה ומשתלמת.

ב ה צ ל ח ה!👍😋

החומרים הדרושים:

נתח חזה הודו נקבה (בערך קילו)

למשרה:

2 כוסות מים קרים

כפית שטוחה מלח

כפית סויה

כף סילאן

פפריקה מתוקה

שתי שיני שום כתושות

כפית חומץ

למרינדה למשיחה על הנתח:

3-5 כפות שמן זית

1 כפית דבש

1 כך חרדל ( דיז’ון גרגרים או חלק)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לטעמכם.

אופן ההכנה:

משרים את נתח ההודו במשרה למשך 24 שעות והופכים, כל כמה שעות.

כעבור יום, לנגב את הנתח.

למשוח אותו מכל צדדיו וקפליו במרינדה.

להניח את הנתח על הרשת של התנור ובתחתית התנור להניח מגש עם שתי כוסות מים.

לחמם תנור לטמפ׳ של 200 מעלות לעשרים דקות, עד להשחמה קלה.

להנמיך לטמפ׳ של 160 לאפיה של 40 דקות נוספות. להרטיב את הנתח במרינדה שנשארה.

להוציא את הנתח לעשרים דקות להתקררות והתייצבות.

עדיף לפרוס רק לאחר צינון במקרר מספר שעות.

בתאבון…

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פסטרמה ביתית – בקלי קלות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.