החומרים הדרושים:
נתח חזה הודו נקבה (בערך קילו)
למשרה:
2 כוסות מים קרים
כפית שטוחה מלח
כפית סויה
כף סילאן
פפריקה מתוקה
שתי שיני שום כתושות
כפית חומץ
למרינדה למשיחה על הנתח:
3-5 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1 כך חרדל ( דיז’ון גרגרים או חלק)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לטעמכם.
אופן ההכנה:
משרים את נתח ההודו במשרה למשך 24 שעות והופכים, כל כמה שעות.
כעבור יום, לנגב את הנתח.
למשוח אותו מכל צדדיו וקפליו במרינדה.
להניח את הנתח על הרשת של התנור ובתחתית התנור להניח מגש עם שתי כוסות מים.
לחמם תנור לטמפ׳ של 200 מעלות לעשרים דקות, עד להשחמה קלה.
להנמיך לטמפ׳ של 160 לאפיה של 40 דקות נוספות. להרטיב את הנתח במרינדה שנשארה.
להוציא את הנתח לעשרים דקות להתקררות והתייצבות.
עדיף לפרוס רק לאחר צינון במקרר מספר שעות.
בתאבון…
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ר. ה
16.08.2024
תודה על שיטוף המתכונים שלך.
אם אין חזה הודו ,אם המתכון יהיה טעים ועסיסי עם חזה עוף .
ומה לגבי בשר בקר . ומה הזמן הנדרש לבישול.
תודה
מילכה דיין
17.08.2024
שלום רב
חן חן על התגובה…
אכן,אפשר להכין פסטרמה בשרית ״רוסטביף״ ולפרוס את הנתח לפרוסות ולהנות😋
לצערי, המתכון, עדיין בטיוטות ולא פורסם עדיין.
למתכונים נוספים:
http://www.meshubaha.com