פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק

10-01-2024 | מילכה דיין

יום שישי בפתח והראש מחשב מסלול מחדש: מה הכנתי בשבוע שעבר, ושבוע לפניו ומה בא לי להכין ואילו מצרכים יש לי?

ניסיתי, אלתרתי, מיתנתי ובעיקר התאמתי את המנה למשפחה. עוד מתכון בריא קל, מהיר, אקזוטי, טעים ומעניין בטעמיו.

ב ה צ ל ח ה ובתאבון

(ניתן ומומלץ להכין כתוספת אורז, עם או בלי עשבי תיבול).

החומרים הדרושים:

כף שמן זית.

בצל לבן קצוץ דק.

3-5 שיני שום פרוסות או קצוצות.

1/2 ק״ג פרגיות, או חזה עוף שטוף ונקי מגידים שומנים וחתוך לקוביות או לרצועות .

1/2 קופסת קרם קוקוס + 1/2 כוס מים חמים.

1/2 צרור עלים של כוסברה ממוין, שטוף וקצוץ דק

(ניתן להחליף לפטרוזיליה או כרפס/סלרי).

לשדרוג: עלה למון גראס שטוף וקשור.(לא חובה!)

1 כפית רוטב קארי (אפשר גם יותר… לאוהבים).

1/2 כפית מלח (אפשר סויה במקום).

1/2 כפית כורכום.

לפיזור מעל, ממש לפני ההגשה, שלא יירטב: חופן אגוזי קשיו/בוטנים קלויים וקצוצים גס.

אופן ההכנה:

יוצקים שמן זית למחבת שמתחממת.

מכניסים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד לשיזוף.

מוסיפים את השום הקצוץ לדקה ומערבבים.

מוסיפים את נתחי חזה העוף, או הפרגיות עד להשחמה קלה בצד אחד, מערבבים והופכים.

מוסיפים את הקארי, קרם קוקוס (שימו לב חייבים לערבב את הנוזל עם הקרם שמעל) וחצי כוס מים חמים.(לקבלת רוטב קרמי ושומני יותר-כל קופסא).

מוסיפים את המלח (או הסויה) והכורכום, עד לרתיחה.

מנמיכים ומעבירים לאש קטנה ומערבבים למיזוג טעמים. טועמים. (ניתן להוסיף קמצוץ פלפל ירוק חריף, אם הקארי לא פיקנטי).

מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומטמיעים פנימה.

מפזרים את מחצית עלי הכוסברה והבוטנים הקצוצים, סמוך להגשה.

מומלץ להכין לתוספת: אורז לבן, מלא או ירקרק.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.