החומרים לתבשיל:
מארז פרגיות נקיות ושטופות (בערך קילו)
1 בצל לבן בינוני קצוץ גס
5 (חמסה!) שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית
מיץ מ1 לימון
צרור עלים חתוך: עלי מנגולד/ סלק עלים/ כוסברה… כרצונכם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
קורט פלפל שחור גרוס או 1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס מים
1 מנגו (בשל, אך לא רך מידיי) חתוך לקוביות גדולות
אופן ההכנה:
במחבת יצוקה, המחוממת היטב יוצקים כף שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה.
מכניסים את הפרגיות ומשחימים על צד אחד ואח"כ על הצד השני.
מוסיפים את השום הפרוס.
מוסיפים מיץ מלימון.
מוסיפים את הירק והתבלינים.
1/2 כוס מים.
מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
מוסיפים את קוביות המנגו הטרי וקומץ ירק חתוך מפוזר מעל…
ניתן להכין אורז לבן ליד… וסלט שורשים אדום או סלט ירקות ופשוט ליהנות.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה