פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

16-07-2024 | ניצן פוגל

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר עליו. אם ניסיתם להכין חצילים בתנור והם יצאו יבשושיים, המתכון הבא הוא בשבילכם: פטנט קטן יהפוך את החצילים בתנור לעסיסיים וטעימים לפחות כמו חצילים מטוגנים, לפני האפייה בתנור טובלים את פרוסות החצילים בתערובת של מים ושמן שיוצרים שכבה דקיקה שעוטפת אותן ומבטיחה שהן ייצאו עסיסיות ושחומות מבלי להשתמש בהרבה שמן. אני אחת לשבוע מכינה כמות גדולה ושומרת במקרר, מתאים לכל ארוחה למרכז השולחן, לשדרוג כל כריך או טוסט. ממליצה בחום.

מצרכים למתכון:

2-3 חצילים מאורכים
שמן זית – 5 כפות
מלח ים – כפית שטוחה
תימין מיובש – כף שטוחה

אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך, ובינתיים מרפדים את תבניות התנור ומשמנים אותן בכף שמן זית כל אחת (2 כפות סה"כ). מסדרים בתבניות את פרוסות החצילים, מושחים כל פרוסה במעט שמן זית (3 כפות סה"כ) ומפזרים עליהן מעט מלח ים ותימין יבש.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים לקירור קל.
מגישים חם או מנשנשים כך ישר מהתבנית.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.