פריטטה קייצית ללא גלוטן

25-06-2024 | סיון בולגריו

בקיץ יש לנו חשק לאכול ולהכין מאכלים קלים פשוטים ומהירים, זה הזמן להתפנק עם פריטטה. הוסיפו סלט ולחם וקיבלתם ארוחה קיצית מלאה ומרעננת. הכלאה טעימה של פשטידה וחביתה שמוכנה בחצי שעה והכל במחבת אחת ועל כן להכנתה יש כמה כללים חשובים שמתחילים במחבת ברזל יצוק כבדה ולא מעט ביצים.

מצרכים ל-2 מנות:

1 בצל גדול (סגול או לבן)

2 כפות שמן זית
2 קישואים בינוניים
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק
ענף קטן של רוזמרין או אורגנו (או קצת משניהם), רק העלים הקטנים
מלח
פלפל שחור
חצי פלפל ירוק חריף
6 ביצים
חצי כוס חלב
80 גרם גבינה חצי קשה חתוכה לקוביות (בולגרית, פטה וכדו') או גבינה קשה מגוררת (גרנה פדנו, פיקורינו וכדו')

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב גריל.
קולפים את הבצל, חוצים אותו לשניים ופורסים לפרוסות דקות, פורסים גם את הקישואים לפרוסות דקות.
מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה במחבת רחבה (28 ס"מ). מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שכל הירקות מתרככים מעט ומזהיבים.
שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב בעזרת מזלג או מטרפה קטנה. מוסיפים את הגבינה ואת העלים הירוקים הקצוצים לביצים ושופכים את הבלילה למחבת מעל לבצל והקישואים. מניעים את המחבת בעזרת הידית עד שהביצים מכסות את כל הירקות. מטגנים כ-4 דקות עד שהפריטטה מתייצבת והתחתית מזהיבה ואז מעבירים לתנור. אופים במשך כ-5 דקות (ומשגיחים תוך כדי מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת, הפריטטה מוכנה כאשר היא יציבה וזהובה מלמעלה).
מוציאים את הפריטטה מהתנור בעזרת כפפות תנור או מגבת עבה.
מעבירים את הפריטטה בעדינות לצלחת הגשה ע"י מרית והטייה של המחבת לכיוון הצלחת או שפורסים למנות ומגישים ישר מהמחבת.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פריטטה קייצית ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.