פרסבורגר גבינה אוסטרי

12-01-2023 | ירון צחר

בצק פרסבורגר צרפתי קלאסי, במילוי גבינת מתוקה, בצק דק ופריך המכיל הרבה מילוי . הבצק קל להכנה ותמיד טעים וכל היופי במלאכת סגירת הבצק מעל המילוי בעזרת הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.

מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק:
בצק השמרים:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
רבע כוס חלב
1 ביצה מס' 3
1 כף מים
2 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה טרופה, להברשה
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה 5%
רבע כוס סוכר
2 ביצים מס' 3
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
לבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים, עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
מוסיפים לקערה את החלב, הביצים והמים וממשיכים לערבל. מוסיפים לקערה גם את הקמח והשמרים ומערבלים, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יממה.

למילית הגבינה:
מוסיפים את מצרכי מילית הגבינה לקערה וטורפים במטריפה ידנית, עד קבלת מרקם אחיד.

הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן של 3040X ס"מ.
חורצים 10 פסים באורך 5 ס"מ לאורכו של מלבן הבצק, משני הצדדים לכיוון המרכז.
מזלפים קרם גבינה באמצע המלבן, וסוגרים את הבצק מעל המילוי תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
מעבירים את העוגה לתבניות אינגליש קייק שהדפנות והתחתית הפנימיות של התבניות משומנות בשכבה דקה של שמן, ומתפיחים במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
מברישים את העוגות בביצה.
מכניסים את התבניות לתנור חימום שחומם מראש לטמפרטורה של- 160 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות.

בתאבון………….

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרסבורגר גבינה אוסטרי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.