מצרכים ל-2 עוגות:
לבצק:
1 ביצה
1 חלמון
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
גרידת לימון מ-1/2 לימון
300 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים
למלית:
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף דבש
300 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
2 כפות צימוקים
1 חלבון חלבון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים ביצה, חלמון, חלב, סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים במהירות בינונית במשך -3 דקות נוספות , עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
הכנת המלית:
מוסיפים לסיר חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש, ומחממים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה-בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים ומערבבים. מצננים במשך מחצית השעה. מוסיפים חלבון מערבבים.
עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה, והתפחה ואפייה:
על משטח מקומח מרדדים כל חלק מהבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית על 3/4 משטח המלבן . יוצרים חריצים אלכסוניים על גבי הבצק ללא המלית במרווחים של 1 ס"מ. מגלגלים את הבצק לרולדה עד החלק המחורץ, מברישים בביצה את הבצק ללא המלית וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים את גלילי הבצק בתבנית המרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים מופנים כלפי מעלה, מברישים את פני העוגות בביצה ומתפיחים פעם נוספת במשך חצי שעה. מכניסים את תבנית העוגות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה.
בתאבון………………….
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה