פרסבורגר פרג מהחלומות!

09-04-2024 | ירון צחר

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים במרקם פריך עם פרג, קלה להכנה, מרשימה ומהפנטת.

מצרכים ל-2 עוגות:

לבצק:

1 ביצה
1 חלמון
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
גרידת לימון מ-1/2 לימון
300 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים

למלית:

300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף דבש
300 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
2 כפות צימוקים
1 חלבון חלבון

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים ביצה, חלמון, חלב, סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים במהירות בינונית במשך -3 דקות נוספות , עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
הכנת המלית:
מוסיפים לסיר חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש, ומחממים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה-בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים ומערבבים. מצננים במשך מחצית השעה. מוסיפים חלבון מערבבים.
עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה, והתפחה ואפייה:
על משטח מקומח מרדדים כל חלק מהבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית על 3/4 משטח המלבן . יוצרים חריצים אלכסוניים על גבי הבצק ללא המלית במרווחים של 1 ס"מ. מגלגלים את הבצק לרולדה עד החלק המחורץ, מברישים בביצה את הבצק ללא המלית וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים את גלילי הבצק בתבנית המרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים מופנים כלפי מעלה, מברישים את פני העוגות בביצה ומתפיחים פעם נוספת במשך חצי שעה. מכניסים את תבנית העוגות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה.
בתאבון………………….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרסבורגר פרג מהחלומות! - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.