המצרכים: (ל-8 יחידות) :
500 גרם קמח
260 מ"ל מים בטמפ' 40 מעלות
20 גרם סוכר
10 גרם דבש
6 גרם מלח
1 כף שמרים יבשים
15גרם חמאה רכה
לבישול הפרעצל-
50 גרם סוכר חום או סילאן
50 גרם סודה לשתייה
1.5 ליטר מים
לפיזור מעל-
מלח גס, שומשום
אופן ההכנה:
מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ' של 120 מעלות במשך שעה וחצי
להכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את קמח, השמרים, הסוכר, הדבש המים, השמרים הסוכר, ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 6 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים במשך עוד 1-2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק
יפה. יוצרים מהבצק כדור, ומניחים אותו בקערה שדפנותיה משוחות בשכבת שמן דקיקה. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד, ונותנים לבצק לנוח במשך 35 דקות.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-8 חלקים במשקל 100 גרם. יוצרים מכל חלק כדור, ונותנים לשמיניית הכדורים לנוח במשך 10 דקות נוספות.
עיצוב ואפיית הפרעצל:
על משטח שמעט מקומח יוצרים מכל כדור נחש באורך 70 ס"מ. מכל נחש יוצרים צורת פרסה. מניחים "ענף בצק" אחד על השני במרחק של 4 ס"מ מהקצוות ויוצרים צורה של האות "ע". מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת
ומצמידים את הקצוות על החלק המעוגל של הבצק.
מוציאים את הסיר עם מי הסודה מהתנור ומניחים אותו על הכיריים. ממשיחים לחמם את מי הסודה בטמפרטורה נמוכה. תוך כדי זה, מניחים כל פרעצל בזהירות בסיר עם מי הסודה המקורמלים, ומבשלים במשך 20 שניות מכל צד.
מעבירים בעזרת כף מחוררת את הפרעצלים אל תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהם מלח גס ושומשום. מעבירים את תבנית האפייה לתנור אפייה המופעל על טורבו, וחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות, ואופים
במשך 10- 12 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. בתאבון………….
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
סימון וחניש
26.05.2024
תודה לך .