פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

28-05-2025 | ניצן פוגל

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק לאכול, כי בינינו מי לא היה רוצה להתענג על ארוחה טעימה ללא רגשות אשם? פשטידה כזו היא דרך מעולה לייצר ארוחה מלאה בתבנית אחת, במינימום עבודה ומקסימום בריאות ושובע, לקחת את המתכון כבסיס וכל פעם לגוון עם סוגי ירקות שונים. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

(לתבנית עגולה 24 ס"מ, כ 8-10 פרוסות פשטידה)

3 כף שמן זית/ 25 גרם חמאה במחבת
1 חציל קטן וחתוך לקוביות בינוניות
2 כרישות יפות, מנוקות וחתוכות לטבעות
250 גר' קופסת קוט'ג 5%
250 גר' גבינת פטה 5% או 250 גר' גבינה בולגרית 5% – מגורדות או מפוררות (או גבינת פרומעז למי שאוהב)
3-4 כפות גבינה לבנה
3 ביצים טרופות (L) או 4 ביצים (M)
תיבול: מלח, פלפל גרוס, שום כתוש – לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה – מגוררת או קצוצה קטן קטן (אפשר גם פרמז'ן או מוצרלה)

אופן ההכנה:

מחממים מעט את שמן הזית או החמאה במחבת רחבה ומוסיפים את החציל והכרישות, מערבבים היטב.
מתבלים במעט מלח והשום. מערבבים שוב ונותנים להם להזהיב מעט, למשך כ 15 דקות על אש נמוכה.


לאחר שהתרככו והזהיבו מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות, מוסיפים את הביצים הטרופות ומתבלים לפי הצורך.
מוסיפים את החציל והכרישות לקערה ומערבבים הכל היטב.
יוצקים לתבנית מתאימה (או פיירקס ואז לא זקוקה לשימון או נייר אפייה, אבל ניתן גם בתבנית חג פעמית), משטחים יפה ושולחים לאפייה, על 180 מעלות, כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב קל.


מוציאים מהתנור, מצננים כדי שהפשטידה תתמצק.
מומלץ להכין יום או כמה שעות לפני ולחמם שוב לפני ההגשה.

לבריאות ובתאבון!

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.