קאפקייקס במילוי תפוחים וקרם פטיסייר

25-06-2024 | ירון צחר

מאפה אישי עדין וטעים במילוי תפוחי עץ וקרם פטיסייר שמכינים בקלות וקוצר ים של מחמאות. איזה כיף שאפשר להנות מתפוח כל השנה? והשילוב עם קרם פטיסייר שהוא הקרם האולטימטיבי למילוי פחזניות ומאפים שונים הופך את הקינוח הזה למושלם!

מצרכים:

לבצק:
350 גרם קמח
5 גרם שמרים
25 גרם סוכר
3 ביצים
1/3 כוס חלב
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, וחתוכה לקוביות
קורט מלח

לקרם פטיסייר:
150 מ"ל חלב
3 כפיות קורנפלור
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למילית התפוחים:
2 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם סוכר
25 גרם חמאה
גרידת לימון מרבע לימון
קורט קינמון

לקישוט:
1 תפוח אדום, חתוך (עם הקליפה) לפרוסות דקות
סירופ לימון:(1 כוס מים פושרים, 3 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון סחוט)
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר את השמרים, קמח, הסוכר, הביצים והחלב. מערבלים עם וו לישה במשך כ-4 דקות . מוסיפים את המלח, וכן את קוביות החמאה, וממשיכים לערבל במשך כ- 6 דקות נוספות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. יוצרים כדור, ומפזרים עליו מעט קמח. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ- 90 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח עבודה מקומח מרדדים אותו לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ. משני שליש מהעלה, יוצרים 6 עיגולים בקוטר 12 ס"מ (יהווי את התחתית והדפנות של הקאפקייקס), ומהשליש הנותר יוצרים 6 עיגולים בקוטר 7 ס"מ (יהוו את המכסים). מניחים את העיגולים הגדולים בשקעים של תבנית סיליקון. מהדקים לתחתית ולדפנות, ומניחים במקפיא למשך כחצי שעה. את העיגולים הקטנים מצננים במקרר.

הכנת קרם פטיסייר:
מוסיפים את הקורנפלור לקערית. יוצקים לקערית מעט חלב, וממיסים. מוסיפים לקערית את החלמונים וטורפים, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לסיר את יתרת החלב, הסוכר והוניל ומרתיחים. יוצקים מעט מהחלב החם על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מחזירים את תערובת הקורנפלור לסיר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מעבירים את הכרם לקערית, מכסים את הקרם בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום), ומצננים במקרר למשך כשעה אחת.

הכנת פרוסות התפוח:
מוסיפים לקערה את חומרי הסירופ ומערבבים. חותכים את התפוח לפרוסות דקות(עם הקליפה), ומניחים את פרוסות התפוח בקערה עם הסירופ למשך כחצי שעה לפחות.

הכנת מילית התפוחים:
מוסיפים את החמאה למחבת, וממיסים. מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הסוכר, תמצית הווניל, וגרידת הלימון, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 6 דקות, עד שקוביות התפוח מעט מתרככים. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים .

הרכבת הקאפקייקס:
מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא, ואת עיגולי הבצק הקטנים מהמקרר. מחלקים את מילית התפוחים בין השקעים., עליהם מוסיפים קרם פטיסייר (עד לכמעט גובה דפנות הבצק שבשקעים). מכסים את בסיסי הבצק שבשקעים עם עיגולי הבצק הקטנים, ומהדקים אותם לדפנות הבצק שבשקעים. מברישים את המכסים עם ביצה טרופה, ומניחים על כל מכסה פרוסת תפוח, שהושרתה בסירופ.

האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקאפקייקס. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, ומחלצים את הקאפקייקס מהתבנית.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קאפקייקס במילוי תפוחים וקרם פטיסייר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.