קוביות בטטה עם פירות יבשים

22-01-2024 | ניצן פוגל

כמה טעים וצבעוני לשלב מנות עם פירות יבשים, המנה הבאה תוספת נהדרת לט"ו בשבט (ולכל ימות השנה) – בטטה ומבחר ירקות נוספים עם מגוון פירות יבשים מפנקים במיוחד.

מצרכים למתכון:

שמן זית – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל)
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם) חתוך לקוביות קטנות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם) חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם) חתוך לקוביות
בטטה – יחידה גדולה (596 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות
צימוקים – 3 כפות – סה"כ (63 גרם)
גרעיני חמנייה קלופים – 2 כפות – סה"כ (26 גרם)
גרעיני דלעת קלופים – 2 כפות – סה"כ (24 גרם)
משמש מיובש – 10 יחידות – סה"כ (100 גרם) חתוכים לקוביות
צנוברים – כף (14 גרם)
חמוציות – כף (14 גרם)
הל – 3 תרמילים (לפי הטעם)
מיץ לימון – כף (10 מ"ל) לפי הטעם
מלח – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה גרוס – לפי הטעם
קינמון – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

לחמם את השמן במחבת ולטגן את הגזר.
להוסיף את הבצל, לערבב כ- 2 דקות, להוסיף את הפלפל האדום ואת הבטטה ולהמשיך לטגן כרבע שעה עד שכל הירקות יתרככו (לערבב מדי פעם).
להוסיף את כל שאר המצרכים והתבלינים.
להמשיך לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהעביר לכלי הגשה.

המלצה: לפני ההגשה ניתן לפזר שומשום מעל המנה להוספת טעם וטקסטורה
בתיאבון וטו בשבט שמח

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: טו בשבט, מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קוביות בטטה עם פירות יבשים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.