קוביות טופו ולקט ירוקים

15-09-2024 | ניצן פוגל

המנה עשירה בטעמים, בריאה, מהירה ופשוטה להכנה. הטופו עשיר יחסית בחלבון איכותי מפולי סויה ומכיל כ-8-16 גר׳ חלבון ל-100 גרם, תלוי בסוג הטופו, והוא יכול לשמש תחליף מצוין למנה עיקרית חלבונית במקום בשר. לאחר שטעמתי אינספור גרסאות ומתכונים שמשלבים טופו, זו גרסת הטופו האהובה עליי. עם מלא ירקות מסביב. היכנסו לצפייה במתכון!

מצרכים

300 גרם טופו חתוך לקוביות
1.5 כוס ירקות טריים ירוקים או קפואים חתוכים (ברוקולי, קישוא, שעועית ירוקה וכו' – קיים לקט של ירקות ירוקים מוכן בסופר)
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפוץ מים חמימים (להמסת אבקת המרק)
כפית כמון
כף אורגנו קצוץ טרי או מיובש
כף שמן זית

החומרים למשרה:

3 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום מעוכות/ כף שום כתוש

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את הטופו במקרר, בכלי מכוסה, לשעתיים לפחות.

בקערה מערבבים את אבקת המרק ושאר התבלינים מוסיפים את המים מערבבים היטב. בתבנית מניחים את לקט הירקות עם ומעל שופכים את תכולת הקערה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה.

במקביל על מחבת עם מעט שמן זית נצרוב את קוביות הטופו היטב מכל הצדדים. כשהוא מתחיל לקבל צבע שזוף.

מוציאים את הירקות מהתנור ומפזרים את קוביות הטופו מעל ומערבבים בזהירות כדי לא למעוך את הירקות שהתרככו.

בתאבון

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קוביות טופו ולקט ירוקים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.