קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

03-07-2025 | ניצן פוגל

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה כשהיינו קטנים, בסיר מכוסה במקרר, קומפוט פירות קריר ועשיר בטעמים נהדרים, נפלא לסיום הארוחה ולימי הקיץ החמים. אז נשארו לכם פירות רכים במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות איתם? זה הזמן להכין לפתן פירות משגע ב- 10 דקות עבודה, מתכון מושלם ומרענן.

כמה פירות לשים?

על כמות של 2 ליטר מים אני שמתי:

תפוח עץ מנוקה מגרעינים וחתוך ל-8
2 נקטרינות בשלות אך מוצקות, מגולענות וחתוכות ל-6
4 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים לרבעים
5 שזיפים יבשים
חופן של ענבים שחורים סופר מתוקים וללא חרצנים (אפשר גם צימוקים)

אופן ההכנה:

אתם לא רוצים משקה מתוק מידי ואתם לא רוצים להאפיל על הטעם של הפירות.

אני שמה חצי כוס סוכר על 2-2.5 ליטר מים.

המתיקות צריכה להיות ממש עדינה.

הביאו את המים עם הסוכר לרתיחה ואז הוסיפו את הפירות לעוד 20 דקות בישול.

לא רתיחה חזקה. בישול על להבה בינונית חלשה.

כדי לתת קצת צבע, אני הוספתי 5 שזיפים יבשים.

אחרי הבישול אני ממליצה לטעום מעט ולהוסיף סוכר לפי הצורך.

לאחר הבישול פשוט מצננים את הסיר לילה במקרר ומגישים קר.

אפשר לפני ההגשה להוסיף כמה גבעולי נענע או כל תבלין טרי אחר.

ומה עושים בחורף?
את אותו הדבר אבל עם פירות יבשים

מה לא לשים?
אל תשימו פירות רכים מידי שהבישול יהפוך אותם לקווץ'

איך לגוון?
אם אתם בעניין של קומפוט בטעמים אפשר להוסיף חתיכה של מקל וניל או קינמון.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.