קיגל ירושלמי מבית סבתא

13-09-2024 | ניצן פוגל

ראש השנה בלי קיגל – זה פשוט לא אותו דבר. לא תאמינו כמה פשוט וטעים המתכון הבא לקיגל ירושלמי אמיתי! השילוב המושלם בין מתיקות לחריפות קלה עושה את העבודה.

החלק הכי טוב שזו גם פשטידה שיכולה לשבת כתוספת במרכז השולחן, או לקחת חלק בשולחן הקינוחים.

1 חבילת אטריות 400 גרם (אני משתמשת באטריות דקות אבל אפשר באיזה הגודל שרוצים)
לבשל עם מים רותחים 5 דקות
לסנן בלי שטיפה
(מתאים ל-2 אינגליש קייק)

לקרמל:

  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • לבשל על הגז עד שמקבל גוון שחום – להיזהר לא לשרוף
  • ברגע שמגיע לרתיחה לכבות את הגז
  • חצי כפית קינמון (לא חובה)
  • 1-1/2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
    3 ביצים L
    1/2 כוס סוכר חום (אם אין אפשר גם לבן)

 

אופן ההכנה:
להוסיף בזהירות את הקרמל לאטריות ולערבב מהר כדי שהסוכר לא ייקרש.
להוסיף את הביצים, הפלפל, המלח והסוכר החום ולערבב היטב ובמהירות כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום של הקרמל ויהפכו למקושקשת.
לחמם תנור על 200°.

(גם אם מתקבלים גושי קרמל בזמן ערבוב הקרמל בגלל הבדלי הטמפרטורה, הכל בסדר, כי ברגע שתכניסו את התבניות לתנור הקרמל שוב יהפוך לנוזל ויתערבב עם כל בלילת האטריות).


לאפות בתבנית אינגליש קייק למשך 40 דק' עד להשחמה.

חג שמח.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיגל ירושלמי מבית סבתא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.