קיגל תפו״א של סבתא חיה

23-04-2025 | מילכה דיין

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת משם את סיר הקסם: ריח הקיגל, שנאפה שעות בתנור נישא באוויר: כולנו במתח,האם ישאר שלם? בתנועה אחת נמרצת ובוטחת,הוא מתהפך אל המגש ומונח גאה שחום ומזמין… אדים מיתמרים אל על וממלאים את חלל הבית בניחוח מגרה.

החומרים הדרושים לתבנית עוגה עגולה:

3 ביצים

1 בצל קצוץ דק

7 תפו״א מקורצפים ומגורדים גס/דק לתערובת (עם או בלי הקליפה, כרצונכם)

(* ניתן להכין את הקיגל גם עם תפו"א מבושלים כפירה, ולהוסיף בצל מטוגן).

2 תפו״א או 1 גדול לריצוף התחתית

1/3 כוס שמן (זית/ קנולה)

1/2 כפית מלח

2 קורט פלפל שחור

1 כף גדושה קמח/ סובין/ קוואקר לחיבור

1/2 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לבחוש את הביצים ולהכניס את יתר החומרים, לערבב.

לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שבתחתיתה שמים פרוסות תפו״א

(כמו בתמונה)

לכסות בנייר אפיה משומן קלות (שלא ידבק) ומעליו רדיד אלומיניום

לאפות 10 דקות על טמפ' גבוהה 200 מעלות, להנמיך ל 175 מעלות לשעה ואז ל 150 מעלות למספר שעות.

אפשר להעביר לפלטה חשמלית.

להוציא, לחכות מספר דקות

להעביר סכין או מרית בין הדופן לקיגל ולהפוך על מכסה גדול יותר או מגש.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיגל תפו״א של סבתא חיה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.