קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך)

16-11-2024 | מילכה דיין

קיש קליל, שהותאם בגרסת הבצק הפריך לקיש הנוסטלגי של יעל, אשת בן הדודה, בתקופה הסטודנטיאלית, שארגנה קיש בצ׳יק צ׳ק טעים וחמים, בעזרת ארבעה חומרים פשוטים: בצל, פטריות, קוטג׳ ו.. בצק עלים.

אני, אישית, מעדיפה את גרסת הבצק הפריך. הפעם קצת יותר משודרג ( שמנת) אבל ממש לא חובה. אחד הקישים החביבים על כולנו. כמה פשוט-כמה טעים!

( ניתן לשדרג בפרוסות גבינת עיזים מעל ו/או בחתיכות קטנות בתוך המלית , כמו גם בגבינה צהובה- אבל ממש לא חובה!).

מרכיבים לקלתית:

1 ספל קמח כוסמין לבן/ מלא/ חיטה/ שקדים

75 גר׳ חמאה

1 חלמון

קורט מלח

5 כפיות מים קרים מאוד

מרכיבים למילוי:

1 בצל גדול

1 סלסלת/ קופסת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 קוטג׳

1 ביצה

1/2 שמנת לבישול

1 כף גדושה קמח

מלח, פלפל שחור גרוס

לפיזור מעל-סומסום/חתיכות פטריות/ פלפל שחור

אופן הכנת הקלתית:

בקערה מכניסים את הקמח אחריו את הביצה, החמאה, המלח ומפוררים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את המים הקרים, כל פעם כף ולשים עד לקבלת כדור.

מניחים במקרר לשעה.

מברישים את התבנית במעט חמאה/שמן.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים לעיגול, או מניחים ומשטחים עם היד על התבנית.

מחוררים במזלג ואופים ,בטמפ' של 175 מעלות ,עד שהבצק לא רטוב, עדיין לבן ואפוי.

מקררים מספר דקות.

אופן הכנת המלית:

לטגן בכף שמן זית 2 בצל קצוץ עד להזהבה.

להוסיף את הפטריות המסוננות, לטגן ולתבל במלח ופלפל שחור.

לשטח את תערובת הפטריות והבצל על הקלתית האפויה (בקטנה).

-לערבב שני קוטג', כף קמח ( אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת, ביצה אחת,1/2 שמנת לבישול ( או 1/2 שמנת חמוצה או 1/2 יוגורט פרו).

לתבל במלח ופלפל שחור גרוס דק.

-להכניס לתנור לאפיה בחום של 175-180 מעלות עד שמזהיב.

לאחל ב… ה… צ… ל… ח…ה ולהוציא כשמשחים.

לחכות עד שיהיה פושר, כדי לחתוך ושלא יתפורר.

בינתיים קוצצים דק ירקות לסלט ירקות, או חותכים ירקות, מתבלים ונהנים.

בתאבון, מילכה.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.