קיש פלפלים וגבינות

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון מנצח לקיש צבעוני ומרשים, עשיר בטעמים של גבינות ופלפלים קלויים אשר יגנוב את ההצגה בכל ארוחה חלבית. תתכוננו שיבקשו מכם את המתכון.

מצרכים:

5 פלפלים מכל הצבעים: צהוב/ אדום/ ירוק/ כתום

(זה בעיקר ליופי – אפשר גם בצבע אחד אם זה מה שיש בבית)

100 גרם גבינת פרומעז (פרוסות)

100 גרם גבינה צהובה/ פרמז'ן מגורדת

לבצק הפריך:

220 גרם חמאה רכה או מומסת

1/2 כפית מלח

כף מיץ לימון

3 כפות מים

2.5 כוסות קמח

(שמרו את המתכון לבצק – כי הוא ישמש אתכם גם בקישים אחרים)

לבלילה:

3 ביצים

1 קוטג'

1 שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק הפריך בעזרת כף, לאחר מכן לשים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יהיה אחיד. לוקחים תבנית עגולה בינונית ונמוכה (המיועדת לקישים או לפאי) ומניחים את הבצק עליה ולוחצים שהבצק ייצמד על כל התבנית כולל הדפנות. ניתן גם לרדד על נייר אפייה על ידי מערוך ואז להרים את הבצק המרודד ומצמידים לכל דפנות התבנית. כמובן שניתן להכין את הקיש גם בתבנית פיירקס בינונית.

לאחר מכן חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ומטגנים אותם במחבת עם קצת חמאה (במשך 5-10 דק') עד שיתרככו. שופכים אותם עם החמאה שאיתה טיגנתם מעל הבצק, מעליהם חותכים פרוסות של גבינת פרומעז (גבינת עזים המגיעה בצורת גליל).

עוברים להכנת הבלילה – אותה מערבבים היטב ושופכים מעל הפלפלים והגבינות, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת (אפשר גם בלי) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 במצב טורבו במשך 30/40 דקות עד שהחלק העליון של הקיש משחים ונהיה יציב.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש פלפלים וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.