קלצונה

01-05-2024 | מילכה דיין

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני.

מגוון המאכלים המשלבים מאפים עם גבינות, רטבים וירקות טריים או מבושלים-יוצרים חגיגה צבעונית לעיניים …ולחיך. הפיצה, הפוקאצ׳ה, הפסטה, הקנלוני, הרביולי…קרוב לוודאי, מנצחים כל מטבח קולינארי ומקבלים

תשבחות בכל פה …ובפה מלא.  הקלצונה- מאפה ממולא, שטומן בחובו הפתעות: שלל גבינות, פטריות, זיתים רטבים וירקות.  כבר מהביס הראשון ניתן להתמכר: לחייך ולהנות😋

החומרים הדרושים לבצק (8-10 מאפים בגודל בינוני) :

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

מילוי:

פותחים/ מרדדים כל כדור על משטח מקומח וממלאים בשילובים שונים של ירקות וגבינות:

• גבינת חמד ופטריות.

• גבינה צהובה ופטריות.

• גבינה מלוחה פסטו ובטטות.

• מלוחה וזיתים ( ירוקים/ שחורים).

• גבינה צהובה ומלוחה יחד.

ועוד… לפי טעמכם.

מניחים שמונה קלצונות על נייר אפיה במרווחים.

מורחים על הקלצונה מעט ביצה טרופה עם מים או שמן זית, מפזרים סומסום.

מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות, במדף התחתון עד שתופח ומתחיל להזהיב ואז להעביר למרכז התנור לאפיה :עליון תחתון, עד שמשחים.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קלצונה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.