קציצות הכרשה של דודה ברטה

23-09-2024 | מילכה דיין

ארוחת ערב חג אצל דודה ברטה האהובה. על הגז מונחים חמישה סירים מבריקים עם תבשילים מהבילים, וריחות של דגים ותבלינים נישאים באוויר.

אז היא מגיעה לשולחן ובידה שתי צלחות עם הר של קציצות ירקרקות, ריחניות: קציצות הסלק הירוק וקציצות הכרשה הנימוחות וזה לנו האות, שברטה תשב עכשיו איתנו לשתי דקות,
בזמן שכולנו נוגסים ומתמוגגים מהקציצות המדהימות, של ידיה המופלאות.

המצרכים הדרושים ל-25 קציצות:

2 כרשות – לנקות ולחתוך, גם את העלים

לאדות עם מעט מים במיקרו עד שיתרכך

1 תפו״א מבושל (אפשר עם הכרשה)

1 בצל לבן קצוץ

1/2 כוס קוואקר או סובין או קמח כלשהו

2 ביצים (אפשר להמיר בטחינה גולמית)

1/2 כוס קמח מצה או קמח שקדים

3 שיני שום קצוצות

עלים: כרפס, פטרוזיליה, סלק עלים

מלח, פלפל שחור, כורכום,

1/4 כוס שמן זית

לציפוי פאנקו, שומשום או אפילו קוסקוס

לקציצות יותר אווריריות, ניתן לגרד

1 קישוא גדול ולסחוט את הנוזלים ולהוסיף לתערובת.

אפשר לטגן במחבת ואפשר לאפות בתנור, רצוי להבריש או להתיז שמן על נייר האפיה ואז להניח את הקציצות.

הערה: ניתן לעשות קציצות סלק עלים באותה הצורה.

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למעבד מזון למספר לחיצות עד לקבלת תערובת אחידה. רצוי לערבב פעמיים מלמטה כלפי מעלה.

ליצור קציצות שטוחות, לקמח בפנקו

ולטגן או לאפות.

והעיקר להנות לייחל ולקוות

לשנים בריאות ושמחות

חג שמח

ושנה טובה🍷

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות הכרשה של דודה ברטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.