קציצות חוביזה ירושלמיות

25-02-2024 | מילכה דיין

בתור ילדה תמיד התעניינתי בתורת אהבת הארץ, האדמה, העצים והפרחים. לכל עלה היה סיפור ולכל פרח שם, משפחה, סיפור ותפקיד עלי אדמות. אמא שבחה את הירק שהאכיל והציל מרעב משפחות רבות בימי ה״צנע״ ובימים אחרים של מחסור. צמח החוביזה – חלמית המצויה, שבעצם קיומו שמש ועדיין משמש מזון בריא, מזין וטעים, בעונה, בעל סגולות רפואיות רבות – גם היום. צאו החוצה לטבע, קטפו חוביזה והכינו לכם, פיסת נוסטלגיה טעימה.

החומרים הדרושים: (20-25 קציצות)

20 עלי חוביזה צעירים שטופים היטב , חלוטים במים חמים וקצוצים דק.

1 בצל לבן בינוני קצוץ או מטוגן.

עלים ירוקים- פטרוזיליה/ כוסברה/ סלק עלים/ שמיר… מה שאוהבים.

ביצה גדולה, מקושקשת (או כף טחינה).

1/2 כוס קוואקר/ קמח/פרורי לחם.

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד גס.

1 כף שמן זית.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור גרוס.

1 שן שום כתושה.

תוספות אפשריות:

1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז 9% חתוך לקוביות או חצאי עיגולים. (ניתן לכדרר לכדורונים קטנים, שיכנסו לתוך הקציצה).

או 1/3 קובייה גבינה בולגרית, או חמד.

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות או מגוררות.

ניתן לגרד קישוא.

להוסיף גרעינים/ סומסום.

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות

ומערבבים לתערובת אחידה.

מכדררים לכדורים, בגודל כדור פינג-פונג,

או יוצרים קציצות שטוחות.

מכניסים לכל כדור חתיכת גבינת עיזים, או מלוחה אחרת, במרכז.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מחממים תנור 175 מעלות ואופים עד להשחמה.

מוציאים ומחכים מעט ורק אז מחלצים מהתבנית .

בינתיים עורכים את השולחן, מכינים סלט צבעוני, טחינה, או יוגורט לזילוף מעל.

מחייכים…

ואוכלים לבריאות

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות חוביזה ירושלמיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.