קראנץ' חלבה

09-10-2024 | ירון צחר

קראנץ' חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת עם המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים, המאפה רך ונימוח מבפנים, קראנצ'י מבחוץ וכל ביס עונג טהור! חייבים לנסות בשביל להבין.

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

לבצק:
260 גרם (2 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
100 מ"ל מים חמימים
10 גרם שמרים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
1 קופסה ממרח חלבה
שערות חלבה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
לקישוט:
חלמון ביצה טרופה
אגוזי מלך גרוסים גס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל המצרכים למעט החמאה לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה במשך -5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים לקערת המיקסר את קוביות החמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת הבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך -5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק במרקם רך ודביק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בצורת מלבן גודל 30×20 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
מורחים על עלה הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה. מפזרים מעל שכבת ממרח החלבה את שערות החלבה ואגוזי מלך גרוסים. מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חד, וקולעים את הרצועות כבורג. מקפלים את השוליים מתחת ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
מכסים את התבנית והבצק עם מגבת לחה. מאפשרים לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
מורחים את פני העוגה בחלמון ביצה טרוף, ומפזרים אגוזי מלך גרוסים גם.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 30 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קראנץ' חלבה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.