מצרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)
לבצק:
260 גרם (2 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
100 מ"ל מים חמימים
10 גרם שמרים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
1 קופסה ממרח חלבה
שערות חלבה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
לקישוט:
חלמון ביצה טרופה
אגוזי מלך גרוסים גס
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל המצרכים למעט החמאה לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה במשך -5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים לקערת המיקסר את קוביות החמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת הבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך -5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק במרקם רך ודביק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בצורת מלבן גודל 30×20 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
מורחים על עלה הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה. מפזרים מעל שכבת ממרח החלבה את שערות החלבה ואגוזי מלך גרוסים. מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חד, וקולעים את הרצועות כבורג. מקפלים את השוליים מתחת ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
מכסים את התבנית והבצק עם מגבת לחה. מאפשרים לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
מורחים את פני העוגה בחלמון ביצה טרוף, ומפזרים אגוזי מלך גרוסים גם.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 30 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון…
————
אושרת
20.10.2024
שמרים יבשים?
ירון צחר
20.10.2024
אכן שמרים יבשים
אושרת
23.10.2024
משהו לא תקין בכמויות. יצא לי מרק בצק