קראנץ' חלבה

09-10-2024 | ירון צחר

קראנץ' חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת עם המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים, המאפה רך ונימוח מבפנים, קראנצ'י מבחוץ וכל ביס עונג טהור! חייבים לנסות בשביל להבין.

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

לבצק:
260 גרם (2 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
100 מ"ל מים חמימים
10 גרם שמרים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
1 קופסה ממרח חלבה
שערות חלבה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
לקישוט:
חלמון ביצה טרופה
אגוזי מלך גרוסים גס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל המצרכים למעט החמאה לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה במשך -5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים לקערת המיקסר את קוביות החמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת הבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך -5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק במרקם רך ודביק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בצורת מלבן גודל 30×20 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
מורחים על עלה הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה. מפזרים מעל שכבת ממרח החלבה את שערות החלבה ואגוזי מלך גרוסים. מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חד, וקולעים את הרצועות כבורג. מקפלים את השוליים מתחת ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
מכסים את התבנית והבצק עם מגבת לחה. מאפשרים לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
מורחים את פני העוגה בחלמון ביצה טרוף, ומפזרים אגוזי מלך גרוסים גם.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 30 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קראנץ' חלבה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.