קראנץ שוקולד מטריף

07-01-2024 | ירון צחר

תתכוננו להתמכרות עם עוגת השמרים הכי שווה שיש שתמיד עושה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ שוקולד ומתוק!

 

מצרכים:

לבצק:
250 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
½ כפית תמצית וניל
1 כפית ברנדי
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למלית:

001 גרם חמאה רכה
001 גרם שוקולד מריר
1.5 כפות קקאו
½ כוס סוכר
50 גרם שוקולד חלב לפיזור
לסירופ:
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

הבצק :
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד 6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת מילית השוקולד:
שמים את החמאה והשוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה . מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
עיצוב העוגות:
על נייר אפייה/משטח סיליקון מקומח מעט פותחים את הבצק למלבן דק.
מורחים את המילית על עלה הבצק, משאירים מעט מהשוליים ללא מילוי. מפזרים שוקולד חלב קצוץ.
מתחילים לגלגל לרולדה הדוקה. מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חותכים לאורך הרולדה, מסובבים את המילוי כלפי מעלה ומסובבים את שני החלקים בצורת בורג. מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה.
לאחר כשעה מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהרולדות מזהיבות גם בצדדים.
הכנת הסירופ: (כ- 10 דקות לפני שהרולדות מוכנות מכינים את הסירופ.)
בסיר קטן שמים את המים, סוכר וסוכר וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות ומכבים את הגז.
יוצקים מהסירופ על העוגות איך שהן יוצאות מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קראנץ שוקולד מטריף - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.