קראנץ שוקולד מטריף

07-01-2024 | ירון צחר

תתכוננו להתמכרות עם עוגת השמרים הכי שווה שיש שתמיד עושה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ שוקולד ומתוק!

 

מצרכים:

לבצק:
250 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
½ כפית תמצית וניל
1 כפית ברנדי
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למלית:

001 גרם חמאה רכה
001 גרם שוקולד מריר
1.5 כפות קקאו
½ כוס סוכר
50 גרם שוקולד חלב לפיזור
לסירופ:
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

הבצק :
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד 6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת מילית השוקולד:
שמים את החמאה והשוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה . מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
עיצוב העוגות:
על נייר אפייה/משטח סיליקון מקומח מעט פותחים את הבצק למלבן דק.
מורחים את המילית על עלה הבצק, משאירים מעט מהשוליים ללא מילוי. מפזרים שוקולד חלב קצוץ.
מתחילים לגלגל לרולדה הדוקה. מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חותכים לאורך הרולדה, מסובבים את המילוי כלפי מעלה ומסובבים את שני החלקים בצורת בורג. מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה.
לאחר כשעה מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהרולדות מזהיבות גם בצדדים.
הכנת הסירופ: (כ- 10 דקות לפני שהרולדות מוכנות מכינים את הסירופ.)
בסיר קטן שמים את המים, סוכר וסוכר וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות ומכבים את הגז.
יוצקים מהסירופ על העוגות איך שהן יוצאות מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קראנץ שוקולד מטריף - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.