קרנץ' אגוזים

17-11-2024 | ירון צחר

עוגת שמרים יפהפייה וטעימה, מלאה באגוזים שונים וצימוקים, השילוב המושלם שלא ידעתם שאתם צריכים. מתקבל מאפה עסיסי מתוק וטעים. הריח שמתפשט בבית משכר וממכר!!

מצרכים


לבצק:
1 כפית שמרים יבשים
50 גרם סוכר
60 מ”ל מים קרים
250 גרם קמח
5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
1 ביצים בגודל L
1/3 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפת לימון מגוררת דק מ-1/4 לימון
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח

למלית:
100 גרם סוכר
80 מ”ל חלב
20 גרם חמאה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס עוגיות חמאה מפוררות
חופן צימוקים כהים
1/3 כפית קינמון

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה


הכנת הבצק:
מוסיפים שמרים וסוכר לקערת מיקסר, וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה במשך כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת, תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש במשך 7 דקות נוספות. מוסיפים קורט מלח ולשים במשך דקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה שמקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך-4 שעות לפחות ורצוי ללילה.

הכנת המלית:
בסיר בינוני מחממים סוכר, חלב וחמאה, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חצי מכמות האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים לתערובת את הצימוקים, קינמון ואת שאר האגוזים, ועוגיות החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

מלוי, עיצוב והתפחה:
על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על כל מלבן ומגלגלים את עלה הבצק לגליל. חוצים את גליל הבצק לאורכו. יוצרים בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מכסים את התבנית במגבת לחה, ונותנים לעוגה לתפוח במשך כ-45 דקות.
מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגות מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרנץ' אגוזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.