קרנץ שוקולד ואגוזי מלך

23-02-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושלמת וטעימה מאוד

המצרכים :
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
¼ כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים
1/4 שקית משפר אפייה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד נוטלה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים במשך כ-2 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים ושומרים במקרר.

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים לקערה את הביצים, מים, תמצית וניל ומערבלים במשך כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים לבצק קורט מלח, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את האגוזים הגרוסים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
מניחים את צמת הבצק בתבנית אפייה שדפנותיה ותחתית התבנית משומנות. מברישים את פני הבצק בביצה ומתפיחים במשך כ-45 דקות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ-35 דקות עד לקבלת גוון זהבה.
מוציאים את עוגת הקרנץ מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ סוכר קר, בעוד העוגה חמה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרנץ שוקולד ואגוזי מלך - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.