קרפלך תפוחי אדמה בטעם נוסטלגי

23-09-2024 | ניצן פוגל

מתכון לקרפלך פשוט וקל בטעם של בית סבתא מושלם לראש השנה ובכלל. בשבילי זה אחד ממאכלי הילדות האהובים עליי מכל. זה מתכון לקרפלך ממולאים עם מלית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, לחילופין ניתן למלא בבשר טחון/ כבד עוף וגם ניתן לגוון במילויים הצמחוניים, להוסיף פטריות/ ארטישוק הכל משתלב מצוין! הקרפלך האלה יהיו מעולים גם בהגשה בתוך מרק עוף חם.

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח לבן, מנופה + קמח מנופה נוסף לעבודה עם הבצק
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן
קמצוץ מלח

למילוי:

פירה מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
3-4 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות בינוניות כדי לזרז את תהליך הבישול, שמים בסיר מים ו-2 כפות מלח ומבשלים כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה מתרככים (בודקים עם מזלג) שופכים את המים, מוסיפים את התבלינים ומועכים את התפוחים עד שהופכים לפירה, נותנים למילוי להתקרר מעט.

בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק וקורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה.

מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. (ניתן לחבר את שני קצוות חצי העיגול לטבעת לכיסון יותר קטן), ומניחים על מגש.
בינתיים פורסים את הבצלים (3-4 בצלים) לרצועות ומטגנים בסיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם שמן. חשוב שהבצל יזהיב ממש ממש טוב אבל לא מדי שלא יתחיל להישרף.
לאחר שכל הקרפלך מוכנים, מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בפנים את הקרפלך עד שהם צפים למעלה. מוציאים מהסיר את הקרפלך המוכנים, מוסיפים אותם לסיר הבצלים המטוגנים ומערבבים את הכל יחד. ניתן לתבל במעט מלח ופלפל שחור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרפלך תפוחי אדמה בטעם נוסטלגי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.