קרקרים, שקשה להפסיק לנשנש

22-08-2023 | מילכה דיין

( הפעם בגרסת הבצק המרודד דק דק …)

החומרים הדרושים: לשתי תבניות גדולות לתנור

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קוואקר

1/2 אבקת אפיה

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כוס זרעי פשתן טחונים ( לא חובה)

1 כוס מיים חמימים

לתוספת לעיסה לפי הטעם:

סומסום/צ׳יה/כפית שטוחה שום גבישי או כף שבבי בצל/כף פסטו/טפנד זיתים, גרעיני חמניות/

גרעיני דלעת …

-ללוש את התערובת לבצק אחיד ולהניח במקרר עטוף בניילון נצמד, למנוחה לחצי שעה.

-לחלק לשני גושים

לרסס או להבריש שמן זית על נייר אפיה, להניח את העיסה ולשטח ביד על פני התבנית או בעזרת מערוך ונייר אפיה מעל.

-לחרוץ חריצים, בעזרת גלגלת פיצה.

להכניס לתנור , שחומם מראש לטמפ׳ של 170 מעלות עד להזהבה.

להוציא, לחרוץ שוב חריצים ולהכניס לעוד כמה דקות לטמפ של 150 מעלות- להתייבשות.

אם יש צורך, כי העיסה דקה יותר בצדדים- להוציא את מה שאפוי, לרווח בין שורות הקרקרים ולחמם שוב.

(משימה, הדורשת ערנות והיצמדות למטבח – אחרת, מהר מאוד, הקרקרים נשרפים, היות שהם דקיקים ואנחנו רוצים שיהיה קריספיים ופיצוחיים).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרקרים, שקשה להפסיק לנשנש - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.