קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים

23-07-2025 | טליה בנימיני

חיפשתי אוכל פשוט ומזין, שמכינים בדקות וילך טוב עם קצת גבינה או לבד. ככה בא לי הרעיון להכין קרקר ללא גלוטן מקמח שקדים ומים בלבד. הפשוטים בתבל. התוצאה מפתיעה. הקרקרים האלו הם ההוכחה שבריא יכול להיות הכי קל והכי טעים שיש! אני מוסיפה להם מעט מלח ותבלינים לפי מה שיש בבית. התוצאה חמאתית, פריכה, עשירה ושונה בכל פעם לפי התבלינים שתוסיפו.

מצרכים

כוס קמח שקדים (כ 110 גרם)

רבע כפית מלח

רבע כפית אבקת שום גבישי

שלוש כפות מים

כפית תבלינים לבחירתכם (לא חובה) – טימין, זעתר, אורגנו, קצח, רוזמרין, פפריקה, שמיר וכו' (ראו הערות)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו.

מערבבים בקערה קמח שקדים, מלח ואבקת שום (אם בחרתם תבלין נוסף הוסיפו גם אותו). מוסיפים מים באמצעות כף שמעלים מכוס מלאה. זאת הדרך להבטיח כמות מדויקת. מערבבים ומועכים בכף לבצק פירורי שמתאגד לגוש בלחיצה. אוספים לכדור ומניחים על נייר אפיה (או גיליון סיליקון). מניחים גיליון נייר אפיה נוסף מעל הבצק ומשטחים עם מערוך למלבן דק בעובי חצי ס"מ. מיישרים בעזרת סכין וחותכים בסכין או גלגלת פיצה לריבועים בגודל הרצוי.

אופים בשליש תחתון כ 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומקררים. מפרידים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה כשבוע בטמפרטורת החדר.

הערות

הקרקרים טעימים כפי שהם אך תוכלו לגוון ולהשתמש בכל תבלין שאתם אוהבים או להוסיף גרעינים וזרעים.
שילובים מוצלחים : שום וטימין/ רוזמרין/ אורגנו /שמיר טרי או יבש. קצח ורוזמרין. פפריקה מעושנת (לא יותר מחצי כפית) בתוספת שתי כפות פרמזן מגורד
אפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות גרעינים ו/או זרעים (צ'יה, חמניה, דלעת, שומשום וכו')
במיוחד לימים שבהם לא בא לכם להפעיל תנור (או לקום מהכורסא) אבל בכל זאת בא לכם נשנוש בריא, הכנתי לכם את רשימת המומלצים שלי באיהרב. אותם יש לי תמיד בבית לכל תרחיש.

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.