מצרכים
כוס קמח שקדים (כ 110 גרם)
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת שום גבישי
שלוש כפות מים
כפית תבלינים לבחירתכם (לא חובה) – טימין, זעתר, אורגנו, קצח, רוזמרין, פפריקה, שמיר וכו' (ראו הערות)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו.
מערבבים בקערה קמח שקדים, מלח ואבקת שום (אם בחרתם תבלין נוסף הוסיפו גם אותו). מוסיפים מים באמצעות כף שמעלים מכוס מלאה. זאת הדרך להבטיח כמות מדויקת. מערבבים ומועכים בכף לבצק פירורי שמתאגד לגוש בלחיצה. אוספים לכדור ומניחים על נייר אפיה (או גיליון סיליקון). מניחים גיליון נייר אפיה נוסף מעל הבצק ומשטחים עם מערוך למלבן דק בעובי חצי ס"מ. מיישרים בעזרת סכין וחותכים בסכין או גלגלת פיצה לריבועים בגודל הרצוי.
אופים בשליש תחתון כ 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומקררים. מפרידים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה כשבוע בטמפרטורת החדר.
הערות
הקרקרים טעימים כפי שהם אך תוכלו לגוון ולהשתמש בכל תבלין שאתם אוהבים או להוסיף גרעינים וזרעים.
שילובים מוצלחים : שום וטימין/ רוזמרין/ אורגנו /שמיר טרי או יבש. קצח ורוזמרין. פפריקה מעושנת (לא יותר מחצי כפית) בתוספת שתי כפות פרמזן מגורד
אפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות גרעינים ו/או זרעים (צ'יה, חמניה, דלעת, שומשום וכו')
במיוחד לימים שבהם לא בא לכם להפעיל תנור (או לקום מהכורסא) אבל בכל זאת בא לכם נשנוש בריא, הכנתי לכם את רשימת המומלצים שלי באיהרב. אותם יש לי תמיד בבית לכל תרחיש.
מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

פרסם תגובה