שברי מצה קרמל ושוקולד

09-04-2025 | ניצן פוגל

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של מצות ולא יודעים מה לעשות איתם? הנה פתרון טעים, מושחת שהולך נפלא גם אחרי פסח.

מצרכים:

5 מצות

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

1 כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר (ניתן גם להחליף בשוקולד חלב/ לבן כל אחד לפי טעמו)

100 גרם אגוזים קצוצים (מלך/ פקאן/ שקדים)

אופן ההכנה:

לוקחים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומניחים את המצות, את המצה החמישית שוברים וממלאים את החלקים החסרים.

מדליקים את התנור ומחממים על 180 מעלות.

לוקחים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שגרגירי הסוכר נמסים והבלילה הופכת לקרמל. יש לקחת בחשבון שתהליך יצירת הקרמל לוקח כרבע שעה עד 20 דקות.

לאחר שהקרמל מוכן, שופכים אותו על המצות שבתבנית ומורחים שכל הקרמל יתפזר כמה שניתן באופן אחיד על כל המצות ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

לא לדאוג אם לא הצלחתם לכסות את כל המצות בקרמל, אחרי שהקרמל מתחמם עוד בתנור ניתן יהיה למרוח יותר בקלות באזורים החסרים.

אחרי שהוצאתם את התבנית אתם שוברים לקוביות את השוקולד ופשוט מניחים את הקוביות על הקרמל הרותח (זהירות לא לקהל כוויה) ונותנים לשוקולד לנוח כ-5 דקות, לאחר מכן הוא נמס וניתן למרוח גם אותו על גבי הקרמל.

מעל יש לפזר את האגוזים הגרוסים לפני שהשוקולד מתקשה. יש להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות. לאחר מכן יש לשבור את המצות עם הידיים לשברים קטנים ולשים בקופסת עוגיות.

מבטיחה שזה שווה את הטרחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שברי מצה קרמל ושוקולד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.