מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 25X 30 ס"מ:
לבצק הבריוש:
3 כוסות קמח לבן
½ כוס חלב
2 ביצים גדולות
2 חלמונים מביצים גדולות
½ כוס סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לתפוחים מקורמלים:
¼ כוס סוכר
4 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
½ כפית קינמון
20 גרם חמאה
למלית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
50 גרם חמאה רכה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לסירופ הסוכר:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה, ומערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שמתקבל בצק עם מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים בהדרגה לקערה את קוביות החמאה בהדרגה לקערת המיקסר, ומערבלים עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה משוחים בשכבת שמן דקה, ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים את הבצק למקרר למשך כל הלילה.
הכנת התפוחים המקורמלים:
מוסיפים את הסוכר למחבת גדולה. מחממים את הסוכר על להבה בינונית, ונותנים לו לנמס מבלי לערבב אותו. כשהסוכר מתחיל לקבל גוון קרמל ענברי, מערבבים אותו עד שכולו מקבל גוון אחיד, ואז מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הקינמון והחמאה.
מבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים מעט. מעבירים את התפוחים למסננת ומצננים לטמפ' החדר.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים את כל רכיבי המלית לקערה וטורפים במטריפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים את מילית הגבינה במקרר עד להרכבת המאפה.
הרכבת עוגת הבריוש:
מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגודל 25X 30 ס"מ. מורחים את מלית הגבינה בצורה אחידה על פני הבצק. מפזרים מעל שכבת הגבינה את התפוחים המקורמלים.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מחלקים אותה ל-4 חלקים שווים כל רבע רולדה מחלקים ל-3 חלקים, כך שמתקבלים 12 שבלולים. מניחים את השבלולים בתבנית מלבנית שמרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית בניילון נצמד, ומתפיחים במשך 45 דקות בטמפ' החדר.
הכנת סירופ סוכר:
מבשלים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל את הסירופ במשך 2 דקות נוספות מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.
האפייה:
מכניסים את תבנית עוגת הבריוש לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופי במשך 50-60 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
בסיום האפייה, מברישים את פני עוגת הבריוש, בעודו חם בסירופ הסוכר, שבינתיים התקרר.
בתאבון
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תמר רדר
21.06.2024
האם בצק הבריוש הוא ללא שמרים?