שטרודל תפוחי עץ וינאי בדבש וצימוקים

26-12-2023 | ירון צחר

קבלו מתכון מעולה לקינוח קלאסי המתאים לכל ימות השנה, מהיר הכנה, במינימום מאמץ, יש להגישו חם, ועם כדור גלידה או קצפת בצד, אתם הולכים להיות מארחי השנה! ביס קטן ותרגישו שנחתתם באוסטריה המושלגת.

מצרכים:

3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
25 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
50 גרם אגוזי מלך גרוסים
50 גרם חמאה מומסת להברשת עלי הפילו
1 חלמון

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה בסיר סוזאט. מוסיפים לסיר את פלחי תפוחי העץ חצי כוס סוכר, הדבש ושקית סוכר וניל. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים לסיר את הצימוקים הלבנים ומצננים.
על משטח עבודה פורסים את 3 עלי הפילו-כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם, מורחים חמאה מומסת-שכבה דקה.
מפזרים את פלחי תפוחי העץ על בצק עלי הפילו בצד הקרוב אלינו לאורך הפאה מימין לשמאל. מפזרים מעל תפוחי תפוחי העץ את אגוזי המלך הגרוסים.
מגלגלים את הבצק עם התפוחים לגלילה.
מורחים את העוגה עם ביצה טרופה. מניחים את העוגה בתבנית המרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. בסמוך להגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר ומגישים. ניתן להגיש את העוגה עם גלידת וניל או קצפת.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שטרודל תפוחי עץ וינאי בדבש וצימוקים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.