אז מה צריך כדי להכין שייק?
בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי. פירות קפואים בדר”כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.
פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.
חלב או מיץ תפוזים – חלב מעניק מרקם עשיר ו”כבד” יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.
בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש). מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.
איך מכינים?
שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה. טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).
רעיונות לשילובי פירות לשייקים: (הכמות מספיקה לשייק אחד גדול)
שייק בננה ומנגו: 2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני
שייק בננה, מנגו ומלון: 1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.
שייק בננה, תמר ומלון: 1 בננה גדולה, 2 תמרים בינוניים, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.
שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).
שייק קיווי ונענע: 3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.
שייק ירוק פירות וירקות: 1 אגס קצוץ, 1 תפוח ירוק קצוץ, 2 כוסות עלי תרד טריים, 1 גבעול סלרי, 1 מלפפון פרוס,
שייק בננה ואננס – 2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.
*ניתן להוסיף יותר מים/ מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.
אם יש לכם שילובים מוצלחים נוספים אשמח אם תשתפו בתגובות!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
לאה באלינט
29.08.2024
שפע רעיונות נהדרים. תודה
נאוה חמו
12.09.2024
נתתם לנו רעיון לשייק הירוק עם הפירות והירקות. תודה